..det gamla året lägger sig att dö…

Igår åkte jag tåg tur och retur Sundsvall-Umeå. Jag skulle lämna igen lilla L och lille J till sina föräldrar, därav detta åkande. Till Umeå tog vi snabbtåget, 2 tim, snabbt och behändigt. Jag hade fått för mig att det bara var att stanna kvar på tåget och åka tillbaka, men det visade sig att det var SJ ena vägen och Norrtåg andra. Det med Norrtåg var inget snabbtåg, så det blev 3 timmars åkande på hemvägen. Men det gick bra, lugnt och skönt och jag hade en bra E-bok med mig.

Det enda tråkiga var att när jag kom tillbaka till Sundsvall så hade jag fått parkeringsböter, 500 kr. Det känns inte bra, vi var sena till tåget och p-automaten krånglade. Resultatet blev att vi var tvungna att springa till tåget och väl ombord så skulle jag parkera bilen via SMS. Det blev lite jobb med att få reda på region-nummer men jag lyckades och betalade 112 kr. MEN det var tydligen till fel bolag!!?? Det finns visst två operatörer vid järnvägsstationen beroende på vilken rad man parkerar på…….. Det blev en dyr resa. Jag ska ringa och försöka slippa betala i alla fall, men jag har inga förväntningar att lyckas.

Det blir ingen summering av det gångna året. Jag nöjer mig med dagens bild från vår vackra sjö där man tydligt ser att det finns alltid en ljusning vid horisonten. Det är nog det nya året som visar sig.

Nyår

2 kommentarer

  1. Inga-Britt Gustavsson

    Avregleringarnas tid … Man vet inte vilket bolag som kör tåget , som har hand om parkeringen , som har hand om apoteken osv !
    Det var enklare förr !!
    Men , GOTT NYTT ÅR på er båda !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.