Höststämning

På fredag åker jag iväg igen, norrut bär det för att vara papegoj- och hönsvakt. Men jag passar på och stannar kvar för att vara med på lite tantmiddag och pubkväll med goda vänner. Det ser jag verkligen fram emot.

Igår var jag på Läsecirkeln med mina tanter. Vi hade roligt som vanligt och när vi satt runt kaffebordet så gick diskussionens vågor höga. En äldre man som suttit och fikat vid ett av borden stannade till vid vårt bord och frågade om vi pratade om något särskilt eller om det var allmänt prat. Vi berättade att vi just talade om blommor och han menade att han var inte så hemma på blommor utan att det var mest hans hustru som tagit hand om den saken. Han stod där en stund och småpratade lite innan han gick. Jag trodde att alla kände honom men det visade sig att så inte var fallet. Då förstod vi, han hade blivit ensam och sökte helt enkelt sällskap för kaffestunden. Varför bjöd vi inte honom att sitta med oss? Så många ensamma själar det finns, äldre som förlorat sin partner och bara söker sällskap för en stund, en kaffetår. Suck, så ledsen jag blir helt plötsligt.

Jag hade tänkt börja en kurs i porslinsmålning, men eftersom jag kommer att vara i Umeå vid första kurstillfället, så avstår jag från att anmäla mig. Man behöver nog vara med från början för att hinna lära sig ordentligt. Men det har inte hindrat mig från att måla lite på egen hand. Jag har målat 2 av varje sort; mugg, assiett, djuptallrik, mattallrik etc och har valt ett marint motiv som passar bra i gäststugan. Jag vet inte hur färgen kommer att hålla men räknar med att det bör hålla ett bra tag och i gäststugan är slitaget inte så hårt. Så här blev det:
porslinInte så dumt.

Dimman låg över sjön i morse, det var nästan overkligt vackert. Hösten är på väg.
Dimma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.