Drömmar

Vilken märklig dröm jag hade i natt. Jag drömde om stugan, alltså det hus vi bor i numera. Som det faktiskt brukar vara i drömmen så bestod stugan av två, små ruckel mer eller mindre, en sovstuga och en storstuga. Denna gång blev vi väldigt förvånade när vi kom in i storstugan för det var verkligen en STOR stuga, högt i tak och dessutom såg vi att där fanns en lucka ned till en källare. Vi öppnade naturligtvis luckan och kikade ned och där skymtade jag enorma lerkrukor. Glad i hågen klättrade vi ned i källaren och märkte då att den fortsatte i en lång gång.

Som glada små dvärgar i sin gruva traskade vi iväg in i gången. Helt plötsligt befann vi oss i ett väldigt väl upplyst rum där man arbetade med handgjorda tapeter. Ett väldigt vackert rum med fräscha möbler. Jag frågade ägaren vem hon hyrde utrymmet av, det var ju ändå i vår källare hon höll till. Hon hade ett livslångt kontrakt med Knutte (som byggt vår stuga). OK, tyckte vi men frågade hur hon betalade elektriciteten. Det skedde genom direktavläsning, så då var allt OK.

Vi gick vidare och hittade fler företag, till och med en restaurang vid ett öppet torg, allt under jord, väl upplyst och mycket trevligt. Till alla företagsägare ställde vi samma fråga; hur betalade de sin elektricitet.

Sedan började vi fundera hur alla dessa människor kom in i källaren för de kunde väl inte gå genom vår storstuga? Nej, fick vi höra, fortsätt bara längs gången så kommer ni till utgången.

Så vi traskade vidare och kom slutligen ut i friska luften igen. I Spanien! Men det var ingen fara för jag visste åt vilket håll vi skulle gå för att komma hem till SpanskaVillan.

Så knasig dröm! Men ganska trevlig också. När jag kommer tillbaka hem ska jag gå ner i källaren och se om jag hittar någon gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.