Höstdeppen har slagit till

Så är det, den lilla höstdeppen har slagit till. Vädret är fuktigt och grått, jag jympar och går morgonpromenader, jobbar någon timme med att forsla in vedklampar från de fällda träden för att klyva dem inne i förrådet, jag har städat och gjort fint i bastun, jag tar in någon blomma då och då till Blomrummet, jag broderar, spelar sudoku, läser, ser på TVn och är så LESS på allt.

Så är det, jag är less på detta med att hålla avstånd från allt och alla. Vi sköter oss så gott vi kan och man blir bara ledsen när man hör hur Corona ökar överallt. Förra måndagen bestämde en väninna och jag att vi skulle promenera tillsammans varje morgon. Av olika anledningar blev det inga gemensamma promenader resten av veckan, men i morse tänkte jag att nu gör vi en omstart. Så kom ett sms: vi tror att vi har fått Covid så vi är sängliggande.

De är inte testade så det kan ju vara en vanlig förkylning, hoppas det. Sedan fick jag höra att en annan grannfru är i Ullared! Då får hon och maken hålla sig i karantän 2 veckor innan vi kan börja umgås på avstånd igen.

Två fester, den 21/11 och   28/11, har avbokats pga smittan. Men i morgon ska i alla fall en väninna komma hit och dricka eftermiddagskaffe, det ser jag fram emot. Man får roa sig så gott man kan. Uppriktigt sagt så är det svårt att motivera sig till att stiga upp ur sängen. Man får kanske prova att ta fram lite adventsbelysning och se till att den är i ordning inför advent. Man gör så gott man kan!

2 kommentarer

  1. Britta

    En liten hälsning i höstdeppen 🙂 Ja, det är nog dags att ta fram adventsljusstakarna och lysa upp litegrann.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.