Struktur fungerade (nästan)

Igår blev en ganska bra dag. Jag började med en lång promenad och njöt av att faktiskt se solen. När jag gick förbi Gästa Diner Ko kunde jag konstatera att kön till frukosten redan var lång.
Där bekymrade man sig inte om att hålla avstånd minsann. Nej, trängsel och knuffar var det, det gäller att hålla sig framme om man vill ha något i sig.
Oftast brukar det ligga minst ett par kalvar i maten, höbalarna, men nu är kalvarna för stora och många har säkert redan gått vidare
till att själva bli serverade på någon restaurang. Suck.

När jag kom hem packade jag 5 stora vedklampar i skottkärran och drog ned till förrådet. De var lite för långa för klyven så Livskamraten och jag hjälptes åt att klyva dem stående. Inte det bästa sättet men vi lyckades i alla fall med lite möda och stort besvär.

Sedan tog Livskamraten motorsågen och gick för att rensa i slänten ner mot sjön. Jag drog ihop lite ris till den galvaniserade tunnan nere vid sjön. Allting var genomblött och det var omöjligt att få elden att ta sig. Inte ens när Livskamraten kom med tändvätska och hällde över lyckades vi få fyr på elden. Sedan började det regna. Då blev det bara att avsluta allt och gå in istället.

Genomblöt var jag så det blev skönt att duscha och ta på sig torra och varma kläder. Vi enades om att nu var det färdigstökat och nu var det bara vila som gällde. Jag tänkte titta på Netflix som inte hade fungerat på länge. Där blev jag sittande, kollade inställningar, uppkopplingen mot vår internetförstärkare, eländes elände, men till slut lyckades jag få igång kanalen. Vi upptäckte att den isländska serien Fångade hade kommit med del 2 så vi började titta. Faktum är att vi såg ett par avsnitt och sedan blev det bråttom att laga middag. Det blev ingen festmåltid utan makaroner och korv, bara för att det skulle gå snabbt. Men det blev en skön kväll ändå.

Idag blev det ingen promenad på grund av blåsten. Istället blev det en tur till biblioteket. Det kommer att hålla stängt från och med måndag så jag har laddat upp med böcker. Dessutom har jag beställt mat för hämtning på lördag så vi kommer att kunna hålla oss undan både affärer och människor. Efter detta stök har vi pysslat lite med vedklabbarna igen. Det var stora träd så det är inte lätt att handskas med klabbarna. Livskamraten klyver klabben i 2 eller 4 bitar, vi fyller skottkärran och fraktar ned till förrådet och där sitter jag och försöker klyva dem, för det mesta stående för de är för stora att ta liggande. Man orkar inte många klabbar kan jag tala om, men vi tar det lugnt.

Nu blir det festmiddag med ett glas vin och sedan ska jag brodera framför TV:n. Jag klarar denna dagen också. Sköt om er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.