Fortsatt segt

Jag känner mig fortfarande lite seg och låg. Konstig beskrivning av hur jag känner mig men det betyder att jag inte har lust att göra något överhuvudtaget och känner mig lite tungsint. Ett ”projekt” håller jag på att avsluta i alla fall och det känns bra. Jag håller ju på med att släktforska kring de närmaste grannarnas anfäder. Det var länge sedan jag började och anledningen var att det skulle göras ett släktträd enligt holländsk modell till sonen och hans holländska hustru. Det saknades lite uppgifter så jag blev tillfrågad om jag ville kolla upp det.

Naturligtvis, det gjorde jag och sedan frågade jag om jag fick fortsätta forska i deras släkter. Efter att de samtyckt så började jag. Roligt! Jag gjorde upp en mall för att kunna skriva ut uppgifterna och då inte bara när de var födda och dog utan med den information jag lätt kunde få fram kring anfäderna. Det tar tid att göra något sådant och när datorn uppdaterade så försvann all dokumentation. Puts väck! Det ska ju inte kunna hända, men så blev det. Då lade jag av ett tag. Men nu har jag tagit tag i det igen och är färdig med grannfruns moders faders- och moderslinje. Jag skriver in de uppgifter jag fått fram om dem via husförhör och dödböcker och även information om deras respektive hustrur. Nu fattas bara att göra färdigt grannens faderslinje så är jag klar. Det är ju bara en bråkdel av deras anfäder, men de viktigaste och jag tänker nöja mig med det. Tanken är att jag ska överlämna en pärm någon av adventsdagarna. Den stora adventfesten nästa helg har ju fått ställas in, men att träffas för en glögg bara de närmaste grannarna och vi, det ska vi nog våga. Vi får hålla avstånd.

Det kommer att kännas skönt när jag får lämna ifrån mig den uppgiften. Nu hoppas jag bara att vi får ha lite klara och fina dagar så ska jag nog få orken tillbaka. Idag ser det ut som att solen ska få titta fram. När jag drog undan gardinerna från sovrumsfönstret så lyste solen på vassen och lärkträdet så att de såg helt guldfärgade ut. Härligt. Sköt om er så vi kommer ur detta Corona-elände.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.