Oj!!!

Jag går längs vägen någonstans i norra Sverige, ingen bil, ingen buss. Jag liftar och en bil stannar till. I bilen sitter Brad Pitt!? något åldrad men fortfarande mycket snygg. Han låter mig åka med och när jag tar fram mobilen för att ringa ”någon” och tala om var jag är så har mobilen laddat ur. -Inga problem, säger Brad. Han är hungrig och vill gärna stanna och fika och då kan jag ju köpa en ny laddare. Han har en laddare i bilen, men hans telefon är av en annan modell så sladden passar inte.

Så vi stannar till vid en mack vid vägen och där kan jag köpa en laddare. Brad har följt med mig in men ingen av de som är därinne känner igen honom. Vi går vidare till ett café och stannar till. Han köper massor av bakelser, men jag gör som alltid, köper en kopp té och en ostsmörgås. Jag frågar om det finns någonstans jag kan koppla in min telefon och expediten följer oss över vägen där det står ett par bord. Hon böjer sig och ur en liten håla i marken drar hon ut en sladd och kopplar in min laddare. -Men var går den där sladden du drog ut, frågar jag. -Ja, det är väl någon som inte kan tända sina lampor just nu, säger hon och pekar bort mot ett par hyreshus.

Det känns inte riktigt bra men jag tänker att jag ska ju bara sitta här en liten stund. Sedan kommer en tjej och sätter sig vid det andra bordet, hon drar också ut en sladd från marken och kopplar in sin telefon så då känns det bättre. Jag tackar Brad Pitt för att jag fått åka med honom och menar att nu ska jag hitta en annan skjuts för att komma vidare. Men han säger att han ska skjutsa mig ända fram vart det nu är jag ska fara. Men först behöver han duscha och ta det lugnt en stund.

Vi går alltså till badhuset, lånar badkläder och sätter oss i liten träsoffa som snart tippar framåt och vi åker ner i ett rör. Röret vindlar och kröker sig och slutar inte förrän vi hamnat i den kalla älven. Burr. När vi torkar oss så säger en man att vi är välkomna att följa med honom och hans familj hem på soppa. Vi tackar och promenerar iväg. När vi går förbi en fin restaurang som har dörrarna vidöppna säger Brad Pitt att vi ska gå dit och äta middag för soppa blir man inte mätt på. Jag tycker att han är lite oförskämd och försöker hyssja ner honom. Då säger mannen att de ska bjuda på palt och att då behöver man ingen annan mat. Jag börjar förklara för Brad vad palt är….

… och då ringer mitt telefonalarm och jag vaknar!

Hur ska jag tolka den drömmen?! Är jag besatt av min telefon? Var vi i Piteå? Vad gjorde Brad Pitt i Norrland? Vad gjorde jag där? Hur hamnade Brad Pitt i min dröm? Idel frågor. Jag undrar vad en drömtydare skulle kunna få ut av detta. Hur ska jag göra för att få drömma en fortsättning på drömmen?

Må så gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.