Så var det måndag igen

Ännu en underbart strålande dag. Ingen vind, bara sol. Vi eldade upp mera ris under förmiddagen, det tar visst aldrig slut. Men nu kan vi skönja slutet för riset. Jag har till och med varit och krattat hos det unga grannfolket så riset är borta från deras gård när de kommer hit. Det är så roligt att vi har fått hit ett par ungdomar. Grannen närmast oss är väldigt förtjust i trädgårdsarbete så förra sommaren hann de med både att sätta upp ett växthus och placera ut flera lastpallar för plantering.  Hon har satt en mängd tulpanlökar i sina växtlådor och jag kan se att de börjar titta upp nu. Så roligt att se. Vi får hoppas att inte rådjuren tar sig en vända förbi. Jag har behållit granriset på min nya plantering och hoppas att det ska villa bort rådjuren. Riset plus allium-lökarna ska vara avskräckande.

För övrigt ägnas dagen åt våra kära vedklabbar. Milde tid vilken tid det kommer att ta att klyva dem. Jag kan se att carport-bygget försvinner i fjärran. Vi kan ju inte dräpa oss bara för att bilen ska få stå fint., eller hur?

Nu smyger sig kvällen på fast solen strålar fortfarande. Jag är nöjd med dagens uteliv så jag tillbringar gärna kvällen inne, i soffan, framför TVn.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.