Blir det oväder?

Idag stannade vi till hos den äldre bonden längs vår väg. Han och hans särbo satt ute i solen och vi satte oss ned en stund. Medan vi satt där flög fåglarna runt våra huvuden för att sedan landa på hans fågelbord. Han berättade att den unga bondens katter brukade gömma sig under altanen för att sedan passa på och knipa en fågel som landat på backen. Nu hade han minsann satt stopp för det genom att spika igen öppningen under altanen.

Medan vi satt där så kom några av unga bondens höns över, så vackra, vit- och svartspräckliga. De gick runt och plockade frön som ramlat ner från fågelbordet. Den gamle bonden berättade att  han häromdagen hade haft 5 rådjur som också kollade resterna från fåglarnas matbord. Det tyckte han var mysigt. Han hade sett att de gick bort mot oss längs vägen. Aj aj, jag som satte tulpaner i fjol höst, jag vill inte ha några rådjur hos oss.

Värre var det förra sommaren när hans särbo hade planterat tagetes och satt i  blomlådor längs kanten på altanen. Det blommade så vackert ända till dess unga bondens påfåglar gjorde ett besök. För dem var det tydligen som att äta snacks vid bardisken, perfekt höjd, och tydligen mycket goda tagetes.

Det är härligt med naturliv!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.