Björnarna har vaknat

När jag var uppe vid vägen så mötte jag en grannfru som bor vid vägen bakom oss. Hon berättade att en björn hade lunkat längs deras väg bort mot vårat håll. Lite skrämmande är det att den kommer så nära bebyggelsen. Vi vet att de finns men de brukar hålla till på andra sidan sjön där det är mer skog. På vår sida finns det mer bebodda platser. Så nu har vi bekräftat att det finns både varg och björn alldeles runt knuten. Bygrannen har bott ända sedan 40-talet i samma hus och hon menade att aldrig hade de hört talas om att någon sett vare sig varg eller björn i närheten, men de sista åren så blir det oftare och oftare.

När jag skriver detta så kommer den Större hackspetten flygande för ett mellanmål. Den jagade bort rödhaken som satt där och såg dekorativ ut. Ja, vi har verkligen naturen tätt in på oss. Idag skiner solen så idag blir det ett eftermiddagsdopp i sjön, hurra! Nu ska jag ut och vårstäda kring ingången till huset så det blir lite fräschare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.