Aprilväder

Gissa om jag är glad att jag badade igår! Jag passade på när solen sken, varmt och gott. Vattnet var inte varmt och gott, men på något märkligt sätt känns det ändå bra efteråt. Jag är också väldigt nöjd över min nya tankini från Floryday, sitter skönt, är snygg och slätar ut kurvorna en del. Precis vad man behöver i dessa tider (mellan 65-70 alltså). Idag är det riktigt aprilväder, det snöar lapphandskar i ena minuten, i nästa strålar solen. Vi hade planerat att vara ”duktiga” idag och jobba ute, men efter att ha sprungit ut och in ett antal gånger så gav vi upp utejobbet.

Istället tog vi kaffe i uterummet och sedan putsade jag fönsterna där. Jag tog bara ena halvan, 5 fönster, det räckte med det. Problemet är ju allt som sitter på utsidan, suck! Hur sjutton ska man komma åt att putsa där? En stege på utsidan, i slänten…. ja, det är väl det som krävs antar jag. Nu har lapphandskarna bytts ut mot regn, omväxling är bra.

Nu hamnade jag på lite villovägar och slog upp ordet ”lapphandskar”. Jag menar, varför säger man så? Påminner de stora, vita flingorna om lovikkavantar? Jag hittade inte någon förklaring till uttrycket. Men det är så fascinerande med ord. När jag sitter och skriver av mamma och pappas brev så inser jag att en del ord använder vi inte längre. Ty är ett sådant ord. När använde du ty i en mening sist – jag gick in i värmen ty det blåste kallt – så skriver man ju inte. Jag  håller på att närma mig slutet på breven, är inne på år -44.

När jag skrivit om de olika åren så har jag också lagt in en liten tidslinje över viktiga saker som skedde i världskriget. Det känns så märkligt att läsa deras rara ord till varandra när man vet vad som skedde runtom i världen. Inte minst vet jag vad pappa berättat om jobbiga episoder. Men i breven kan man inte utläsa något om det. Det är verkligen som det står på Militärbreven; En svensk krigsman tiger med vad som rör försvaret.

Tankarna känns lite röriga idag. Nu ska jag sluta skriva ty jag ska åka och köpa pizza. Lite får man unna sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.