Slut på april

I morgon är alltså sista dagen i april. Nu hoppas jag verkligen att det är slut på aprilvädret också. Kalla nätter, snö, regn och sol huller om buller. Nej, nu får det vara slut. Tack och lov för uterummet, där har vi alltid plusgrader. Om nu bara husmor i huset kunde ta sig för och vårstäda rummet också så skulle det känns bättre att vara där.

Men husmor har fullt upp med att fläta kvistar till vindskydd, måla korkar, fylla på jord i rabatter. Städning verkar inte vara aktuellt, tro det är denna isolering som spökar. Om man inte kan ha folk hemma så kan man dra ned lite på kraven på städning.

Nej, det är mycket att hålla koll på. Är svanparet  på plats i sjön? Är tranorna ute på ängen? Har fåglarna mat i matautomaten? Har rosorna börjat visa små bladanlag? Blommar fritillaria melagris och mini-påskliljorna? Puuh, vem har tid att städa? Inte jag i alla fall. Må så gott och ta det lugnt på Valborg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.