Ibland händer det saker

Det har varit en del diskussioner inom PRO rörande vattengympan. Först var budet att istället för 2 omgångar så skulle det bara bli en och det skulle bli på torsdag. Rackarns, jag som tänkte börja om med LineDance men det är ju också på torsdagar. Det kör ihop sig. Men så igår kom budet på FaceBook att det blir ingen vattengympa för det finns ingen som vill vara ledare. Så tråkigt, men då fungerar det med LineDance i alla fall. Så sent igår kväll kom ett meddelande på telefonen: kan inte du ställa upp som ledare för vattengympan. Snälla, snälla följt av många små hjärtan.

Jag har gått i vattengympa i många år och gillar det skarpt, men har aldrig tänkt tanken att vara ledare. Men friskt vågat, hälften vunnit. Jag accepterade och idag har jag varit och försökt hitta ett färdigt program med bra musik. I morgon blir det att åka in till badhuset och delta i Kommunens vattengympa så får jag programmet därefter. Ångrar jag att jag sade Ja? Ja och nej, klart som korvspad. Om alternativet är att det inte blir någon vattengympa alls så är det bra att jag ställer upp. Men min dåliga kondition då? Puuuh, jag får börja i långsam takt och inte göra alla rörelser så borde väl orken bli bättre ganska snabbt. Spännande ska det bli.

Det känns som att det börjar bli vår. Solen finns någonstans däruppe och låter oss se en skymt av den lite nu och då. Det knastrar under skorna, Icebug, och snön, den blaskiga, har frusit till under natten och lyser nu vit och vacker. Jag tog en bild när jag gick över vår lilla å, det är så fint.
Varje dag när jag går in på FaceBook så dyker det upp bilder på gröna blad som kommit fram och beskrivningar av vilka fröer man sått. Det känns lite tidigt, men jag har i alla fall tagit fram en fröpåse som nu ska planteras. Gissa vad detta är för frön?
Fyra stora klarblå frön. Nu har jag filat lite på det hårda skalet och lagt dem i blöt. Förhoppningsvis ska det bli fyra Kannor. Jag älskar de blommorna och har haft flera stycken, röda och gula, men i samband med upptäckten av mina aneurysm så blev de nog misskötta och dog ut. Förra sommaren letade jag Kannor, men lyckades inte hitta några alls så nu provar jag med att dra upp några från frön. Jag har pratat med Simon på Handelsträdgården och han kände någon som brukar odla Kannor. Om han får kontakt med personen så ska han fråga om jag får köpa. Hoppas, hoppas för det är ju troligare att redan uppväxta plantor har större chans att blomma. Så är det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.