Gratis ”nöje”

Tala om aprilväder fast i januari. Vi har haft så soligt, vackert och kallt, men så helt plötsligt blev det plusgrader igår. På morgonen kunde vi se hur det droppar från taket på Uterummet. Jag behövde åka på badhuset och kolla upp hur det fungerar med mikrofon och musik inför vattengympan så vi beslöt att följas in till Kvissleby. När jag steg ut på altanen såg jag smältvatten rinna nerför vår slänt. Rena rodelbanan såg det ut som. Jag tog tag om repet med båda händerna och började segdra mig upp längs vägen. När Livskamraten kom ut ropar jag; -håll i dig, det är jättehalkigt.

Så hör jag ett halvkvävt utrop, tittar mig om och då sitter han i snöhögen på altan. Direkt när han satte foten utanför så gled han iväg. Han fick tag på repet och sedan drog vi oss upp längs serpentinvägen upp till bilen. Vi måste sett urfåniga ut. Jag kunde inte hjälpa att jag började skratta. Väl uppe vid bilen så hade jag en kortare väg till passagerarsätet så det gick bra.

Men Livskamraten skulle en längre bit för att komma till förarplatsen. Fullkomlig isbana täckt med smältvatten. -Håll i dig i soptunnan och dra med dig den, föreslog jag och så fick han göra. Tala om äventyr.

Det gick bättre på tillbakavägen för då sandade vi framför oss. Nu ska här gjutas två små krukor, sedan blir det slötid före middagen. Vi får ta pannlampa och dubbskor fast vi bara ska till grannen. Ja, så är det när man bor lite utanför civilisationen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.