”Haka” varje morgon

Jag har känt mig så nedstämd i några dagar. Denna gång är det inte för allt elände som sker runtom oss – Koranen-bränning och resultatet av den, kriget i Ukraina, Turkiets krav på Sverige, SD-politiker som börjat visa sina rätta ansikten – regler för Pride-flaggan, erbjuda Paludan att komma hit och bränna Koranen, el-stödet, hela marionett-regeringen, kriget om drogerna i Sundsvall, shit, shit, shit. Vi vaknade av helikoptern som flög över oss på natten när tillslaget i Sundsvall skedde. Min tanke var att nu är det ryssen som kommer….

Nej, denna gång är det tankarna på två personer i vår närhet här runt sjön. Vi var där på 1:a adventskaffe, umgicks och hade trevligt. Men bara de senaste dryga två veckorna har allt förändrats för dem båda. Deras tillvaro har rasat samman och det gör så ont i hjärtat när jag tänker på dem. Så ont…

Vad kan man göra? Bara gå vidare. Jag gör vad jag kan för att hålla humöret uppe men nu är det svårt för oss alla runt denna del av sjön. Jag har börjat att titta på olika Haka-uppträdanden varje morgon för att hålla modet uppe. På något märkligt sätt ger det mig energi att börja dagen.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.