Funderingar

I morse sprang ett par rådjur snabbt och lätt över isen. De har börjat ligga och sova mitt på isen på dagarna. Är det för att de har bra sikt åt alla håll kanske? En eftermiddag när jag kom hem så skymtade jag en skugga i ögonvrån. Det visade sig vara en räv. En riktigt vacker räv som kom och ställde sig framför mig. Jag pratade med den och då hoppade den upp med tassarna på mig. Så snopen jag blev! Den stod där och tittade på mig ungefär som en hund som tigger. Det måste vara någon som matar den. När jag gick ner till dörren så följde den efter och sedan stod den och tittade in genom glasdörren en bra stund. Det kändes så roligt och bäst av allt var att den såg så välbefinnande ut med blank päls och yvig svans.

Igår berättade en av grannarna att hon kommer att flytta till lägenhet i juni. Jag visste ju att huset lagts ut som ”kommande” på en mäklarsida, men att det gick så snabbt! Inom två veckor var affären i hamn och papperna signerade. Ett par veckor tidigare såldes ett annat hus i byn och det gick också väldigt snabbt. Mäklarna, två olika, sade att det var ovanligt med sådana snabba affärer.

Det stärkte mina tankar om att sälja och flytta till lägenhet norrut. Det har varit en tung vinter för både kropp och själ av olika anledningar och jag känner att vi orkar nog inte med huset längre. Så hemskt det känns att skriva så, jag älskar ju detta ställe! Men man måste se verkligheten i ögonen. Att komma närmare barn och barnbarn igen, det skulle kännas bra. Att slippa skotta, i år har Livskamraten haft besvärligt och jag ska ju vara försiktig med skottning, så nedfarten till huset har bara trampats upp. Tur att vi satte upp rep hela vägen från bilparkeringen till ytterdörren. Vi håller i oss i repet av alla krafter och halkar oss upp och sedan ned igen. Det är inte så bra. Vi blev tvungna att ta hit ambulansen i våras och det var inte det lättaste att frakta Livskamraten upp till den. Icke något man vill vara med om någon mer gång.

Det är nog bäst att fortsätta hålla koll på lägenheterna i Umeå. Det känns i alla fall som en bra vecka som kommer. Jag har avbokat Läsecirkeln på måndag. Faktum är att det händer så många aktiviteter på PROs Träffpunkt att vi måste byta lokal och det blir krångligt med kaffe (och kaffe och smörgås är viktigt för oss). Sedan har vi planeringsmöte i styrelsen på tisdag, heldagsaktivitet, så det känns bra att skippa Läsecirkeln. På torsdag är det vattengympa, hårfrissan och sedan After Work med fem av grannarna. Då är den veckan över. Jag har bokat in mig på fyra aktiviteter på torsdag. Utöver vattengympa, frisör och AW så har jag anmält att jag ska vara med på ett on-line seminarium för vattengympaledare (besvärligt ord) men det måste jag avboka i alla fall. Man kan ju inte klona sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.