Strålande sol på en helledig dag

Så härligt att få se solen lysa. Det går så snabbt när den väl är framme. Men denna vinter har fört med sig lite skador, en bräda har lossnat från spaljétaket utanför förrådet och en hängränna på samma förråd har lossnat med brädan den var fäst vid. Den stora spiralformade tujan har vikt sig dubbel liksom två av tujorna i slänten. De små har jag försökt att räta upp men den spiralformade…. ja det får vi se.

I våras gjorde jag en rabatt av en dagbädd. Jag planerade verkligen, letade efter en rabatt på Internet och beställde blommorna som användes där. Jag bifogar en bild över hur det såg hur från början av sommaren.
Bilden är lite mörk och allting har inte börjat blomma ordentligt, men det blev så underbart fint senare på sommaren. Vi fortsatte med att göra en liten ”vägg” bakom av en gammal lastpall och fortsatte att bygga vidare åt höger med delar från dagbädden. Vi planerar alltid så att vår käre granne ska kunna ploga med traktorn så vi har en parkering. Jag var så nöjd med rabatten och eftersom det mesta var perenner så har det varit med längtan jag väntat på denna vår.

Så en dag kommer jag hem och ser att hela ytan uppe vid vägen är plogad. Jag konstaterade det med förvåning men när jag parkerat bilen så ser jag tydliga tecken på att det inte är vår plogande granne utan misstanken dök upp att det var den ”gamle bonden” som varit förbi. Han är nämligen urusel på att köra traktorn, vare sig det är sommar eller vinter.

Varför föll misstankarna på honom då? 1. Plogbladet hade hållits så djupt ned att det skrapat upp jorden. 2. Det högra armstödet på dagbädden spretade rakt upp i luften. 3. Plåtramen som jag gjorde i somras runt en hortensia balanserade högst upp på den nya snöhögen tillsammans med buskar från den nya häcken mot grannen.

Så rasande jag blev! Hela kvällen gick jag omkring med huvudet i ett åskmoln. Däremellan mumlade jag: -han ville bara vara snäll, han ville bara vara snäll……..

Livskamraten gick och pratade med honom och han hade inte ens märkt att han körde på något! Så kan det gå. Nu har bädden börjat tina fram och jag hoppas, hoppas, hoppas att armstödet går att räta till och att rabatten till höger om bädden inte är totalförstörd. Ja, suck….

Något annat som solen med all tydlighet visar är fläckarna i kökstaket där jag torkade efter branden i somras. Som saneringsfirman sade, man ska inte torka rent förrän de kommer med sina specialmedel. Torkar man själv så blir det som gråvita märken. Har jag inte berättat om branden? Det tar vi en annan gång. Jag måste nog köpa takfärg och väggfärg till pärlsponten så alla märken försvinner. Nu noterar jag det i minnet så jag kommer ihåg att stanna till vid färgaffären i morgon. Det blir ett heldags styrelsemöte i PRO i morgon. Ska jag vara ärlig så känns det lite tungt idag. Men den som sig i leken ger……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.