Ordkännedom, brand och lite annat

Varje år kollar jag ordkännedomen enligt högskoletestet. Någon enstaka gång har jag missat något ord, men i år var det 20/20. Då har demensen inte slagit till ännu.

Jag hänvisade till den lilla brand vi hade i sommar, måste berätta vad som hände. Jag vaknade vid 6-tiden på morgonen och trodde att det regnade. Det fullkomligt dånade så jag steg upp för att titta ut genom fönstret. Men så insåg jag ju att detta är inte regn. Så jag började gå nerför trappan, kände en oljig, äcklig lukt och att det kom från köket. Tittade in genom dörröppningen, såg vatten över golvet, Livskamratens kryckor slängda kors och tvärs (han hade en fraktur då) och mitt i allt detta stod gasol-
brännaren och lågorna slog ut från den. Panik!!! Såg först efter att Livskamraten var OK och rusade sedan efter handdukar från duschrummet. Blötte dem och började packa runt brännaren för att släcka lågorna. När jag stod där böjd över brännaren och klappade fast de blöta handdukarna dök tanken upp – kan den explodera?!

Inte kul men det var ju bara att fortsätta trycka till handdukarna och hälla på mer vatten. Till slut kunde vi dra ut den i uterummet, på betongtrappan. Sedan slängde jag ut flera påslakan och lakan för att få golvet torrt. När det väl var avklarat gick jag och lade mig igen. Fy sjutton, vilket uppvaknande.

Men försäkringsbolaget skötte saneringen snabbt och elegant. I en vecka hade vi 2 damer som rengjorde allt på bottenvåningen. Jag tog själv det som var inne i köksskåpen så det gick jämnt upp med självrisken. Men tala om vilket elände det är med sot. Så äckligt! Anledningen till branden var att det var en gammal brännare, den fanns i huset när vi köpte det 2009 så gummislangen hade släppt eller torkat eller något sådant. Stackars Livskamraten som då sov på nedervåningen eftersom han inte kunde ta sig uppför trappan till sovrummet, han ville bara ha upp värmen lite på morgonen. Det är inte lätt att släcka bränder när man är beroende av två kryckor.

I torsdags var det alltså vattengympa och det var ett tungt pass. Visserligen tog jag det så lugnt jag bara kunde, men man måste ju röra sig och jag var så genomsvettig och slut efteråt att jag trodde jag skulle svimma. Det var en besvärlig förkylning men den gick över snabbt. På eftermiddagen for vi med några grannar till Bröderna Bommen på After Work. Vi åt pizza och det var inte vilka pizzor som helst, det var Maggan, Ronny och Sommar. Jag tog Sommar och det var en ”vit” pizza med potatis, mozzarella, rom och dill och den var suveränt god. Jag var chaufför men de andra tog Bröderna Bommens egna öl-sorter. Hela middagen var underbar, dit ska vi åka fler gånger minsann. Trevlig miljö, avslappnat, trevliga Bröder, ja jag är idel superlativer.

 

2 kommentarer

  1. Annkristin

    Hej, jag hade 18/20 men ett var ett slarvfel 😉 håller med, det är kul att göra . Tur att det inte blev värre med branden men otäckt ändå.
    Ha en skön helg! Kram
    Annkristin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.