Hur bryter man en sådan dålig ovana?

Ni vet, något mycket privat – toalettbesök. Dessa besök klaras av snabbt och elegant, jag menar vem vill tillbringa mer tid än nödvändigt på toaletten? Inte jag. Men en dag hände det!

Jag tog med mig surfplattan in på toaletten, vet inte varför jag gjorde det och jag ÅNGRAR det. Det har blivit så att jag, med automatik, tar med mig den och sedan sitter jag och spelar. Från början var det bara mitt favoritspel, Lilly´s Garden. Jag tror att det var för att jag hade väl kommit upp på drygt 1000 spelomgångar när jag fick lov att köpa ett nytt minne till plattan och därigenom förlorade allt jag spelat tidigare, fick alltså börja från 0.

Troligen var det därför jag tog med plattan från början, jag ville helst komma tillbaka till nivå 1000 där jag var tidigare. Det kan ju vara ett sätt att snabba upp spelet. Men nu kan jag sitta och spela, ja minst 1 kvart. En dag skulle jag till tandläkaren men spelade så länge att det skulle bli omöjligt att hinna till tandläkaren i tid. Bara för att jag suttit och spelat så länge.

Vet ni vad jag gjorde? Jag ringde och ljög!!!

Så hemskt, vuxna människan. Jag ringde och sade att min Livskamrat hade ramlat och fått en fraktur och att jag inte kunde komma. Det var i och för sig sant, han hade ramlat och hamnat på sjukhuset, men det var veckan tidigare. De var så rara och jag fick genast en ny tid och behövde inte betala för den outnyttjade tiden. Jag skäms när jag tänker på det.

Men nu är det så att jag hittat ytterligare ett trevligt spel, Hidden City. Så nu händer det att jag spelar ett spel till dess att man inte får spela längre. Då byter jag bara till nästa spel och sitter en stund till. Vill det sig riktigt illa, alltså jag har ingen tid att passa, ja då kan jag ta en omgång Mystery Matters. Om jag inte bryter ovanan så dröjer det nog inte länge innan jag kan tillbringa hela dagen därinne bakom låst dörr. Som tur var har vi ju två toaletter så ingen blir störd. Men hur sjutton blir man av med en sådan dålig ovana? Det kräver ju karaktär och den verkar ha försvunnit. Jag tror jag såg den senast för drygt 10 år sedan….

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Jag sitter på toaletten och löser korsord… har alltid en korsordstidning och penna där. Det började när jag var trög i magen och ville ha lite distraktion, men nu kan toalettbesöken bli onödigt långa, fast jag har aldrig missat ett inbokat möte.:)

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Hej, så roligt att se att du hittat igen min blogg. För min del så är det bara en dålig vana. Jag ska försöka bryta den för toalettbesöken börjar ta för låååååång tid. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.