Stålbadet är över, snön vräker ner…..

 … kassan fylls på, verksamheter läggs ner.

Det finns bara ett ord att säga KATASTROF.

Det går knappt att ta sig fram på gatorna i Vilhelmina. Det har snöat hela helgen med början i fredags.

Ingen snöröjning har skett.

Detta med den borgerliga majoritetens goda minne.

Vi har de senaste veckorna kunnat läsa i flera annonser där allians för Vilhelmina basunerat ut att Stålbadet är över. Pengar finns i kasskistan.

Varför kan vi inte snöröja våra gator om ekonomin är så god?

Det är omöjligt att ta sig fram med rollator. De som är ute och går måste gå mitt i gatan där bilarna näppeligen trampat upp ett spår för att de överhuvudtaget ska komma fram.

Idet starkt kuperade Vilhelmina tätort är det på vissa ställen mycket svårt att ta sig fram med bilar än mindre utryckningsfordon typ ambulans.

Det är inte personalen fel, de gör ett bra jobb. Det är de styrande politikerna med inom Alliansför Vilhelmina som är ansvariga.

Etiketter:

11 kommentarer

 1. maria

  Visst är det besvärligt när det är så mycket snö på gatorna. Både för barnvagnar och en äldre klarar inte av att styra en rulator. Det blir att sitta hemma. Den upphandling vi nu gjort säkerställer att det snöröjs på helgerna när det blir allt för mycket snö. Det beslut som ligger idag som även Åke och S varit med och fattat innebär att det inte snöröjs alls. Så forhoppningsvis blir det bättre och billigare nästa år.

 2. Lars Eliasson

  Åke.
  Jag håller med dig om att i helgen var det besvärligt att ta sig fram på gatorna. Då går väl an på något vis om man är ung. Men för gamla sjuka och kanske handikappade blir det omöjligt.
  Vi får fundera på om det går att lösa på ett bättre sätt och vad det isåfall kostar.

  Men jag kan ine minnas att socialdemokraterna opponerat sig emot att inte snöröja på helgerna. Budgeten för år 2010 togs ju gemensamt och där fanns inga säryrkanden bär det gäller snöröjning.

  Om jag har fel så kan du väl peka på i vid vilken tidpunkt och i vilket protokoll det finns antecknat att socialdemokraterna har en annan uppfattning när det gäller snöröjningen på helgerna

  Lars Eliasson

 3. Åke Nilsson

  Jag och mina partikamrater har inte varit med om att säga nej till snöröjning på helgerna.

  Den nya upphandlingen säger ja till snöröjning på helgerna om det snöat mer än 15 cm.

  Varför kan vi inte göra det i kommunal regi?

 4. Ewa Hed

  Jag också blev också så heligt arg m.m. när vi kom hem från den fantastiska Distriktkongressen och jag skulle upp mot Larco med min bil. Vilka gator med snö, is och spårigt så inn i …. Fruktansvärt. Tur jag har en fyrhujulsdriven bil. Det har inte de stackare som ska gå, sparka eller köra en vanlig bil. Skämmes borde dem göra, de som hittat på detta. Så småningom kom jag hem till Klimpfjäll och här var det fantastiskt. Som på autostreet i Tyskland. Nä men här är det bra att även bo på helger. Vi kan detta. Ewa

 5. Lars Eliasson

  Åke
  Jag ställde en fråga till dig vart det framgår att s är motståndare till besparingen på snöröjningen. En sådan sak borde väl framgå i något protokoll?
  Lars

 6. Åke Nilsson

  Lars E.

  Har du glömt bort att du tillhör den styrande majoriteten i Vilhelmina?
  Om du inte gillar snöröjningen kan man undra varför du inte tillsammans med dina allianskompisar sett till att det snöröjs på helgerna.
  Ansvaret är ert, även på helgerna.

 7. Lars Eliasson

  Eftersom du och socialdemokraterna står bakom budget 2010 och därmed även beslutet att inte snöröja på helgerna så kan ju även du föreslå åtgärder för förbättringar.
  Jag pratade med Connny Lövgren om saken och ni har ju KS au i morgon. Då är det ju lämpligt att diskutera saken.
  Alla som står bakom beslut är ansvariga för beslutet om man inte reserverat sig.Detta har jag hört dig själv påpeka ett antal gånger så det kan ju inte vara någon nyhet.
  När man upptäcker att beslut får negativa konsekvenser så måste man ju vidta åtgärder.
  Lars

 8. ivar

  Jag tycker att det är tillräcklig snöröjning i Vilhelmina tätort. Den som tycker att det är fördåligt kan skaffa sig en traktor och ploga själv. Jag har inte lust att betala för att plassara ska kunna gå i lågskor året runt.

 9. Jonny Kärkkäinen

  Åke Nilsson använder populistiskt helgens snöande till att skuldbelägga och framställa Alliansen i dålig dager. Åke Nilsson verkar inte förstå att han gör ett rejält självmål! Jag har kollat igenom handlingarna från 2007 då beslutet fattades om att inte snöröja på helgerna, för att spara pengar. Beslutet i såväl kommunstyrelse som kommunfullmäktige var i den frågan enhälligt eftersom inte S hade något annat förslag eller reserverade sig mot förslaget. Under 2 års tid har också Åke med flera kunnat agera för att ändra det beslutet, men något sådant förslag har aldrig framställts,eller hur Åke?

 10. Åke Nilsson

  Vi kommunstyrelsen sammanträde redovisade INGA handlingar ang upphandlingen.
  Jag upprepar INGA handlingar. Varken i utskicket till kallelsen eller under mötet.
  Ingen från alliansen hade läst anbudshandlingarna.
  De enda som hade underlaget var S+V grupp.
  Ändå vet Lars Eliasson mfl exakt vad som är rätt.
  Det som Maria Kristoffersson och Lars mfl citerat från upphandlingsunderlaget är det som vi läste upp högt i kommunstyrelsen.

 11. Åke Nilsson

  I budget 2010 finns inget om att det inte ska snöröjas på helgerna.
  Övriga budgetar har vi reserverat oss mot.

  Nu dyker Jonny Kärkkäinen in i debatten och försvarar alliansen vidlyftiga beslut. Utan att ha tagit del av beslutsunderlaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.