Finns alliansen i Vilhelmina??

Kristdemokraterna i Vilhelmina har gått ut stenhårt i valet för att visa hur förträfflig deras politik är och hur bra det blir om de vinner valet. Det de inte nämner ett ord om är vilka de ska samarbeta med och hur det ska ske.

Vi har inte hört ett ord om någon allians inom borgerligheten i Vilhelmina. Jag tror inte den existerar?

Inget samlat grepp i valarbete eller annonsering.

Det bäddar för kaos om borgarna vinner. Ingen vet vad som kommer att hända.

Allra minst de själva.

Det är min analys.

logo ned

7 kommentarer

 1. ronny thellbro

  Var du bara lugn Åke. Vi finns och är beredda. Vi samlas ju varje dag under samma valstugetak. Har du verkligen inte sett det? Får vi majoritet så ska vi genast ta itu med att reda ut det ”kaos” som råder inom ett antal kommunala sektorer. Mycket oroande med bl.a.snabba skuldbildningen för att nämna ett ex. Titta i de analyser vi gjort i de senaste bloggarna och börja besvara de inträngande frågor vi ställer. Du kan ju inte bara fråga. Andra kräver besked även av dig.

 2. Åke Nilsson (inläggsförfattare)

  Skulden som du pratar om ärvde vi av er styre förra mandatperioden. Ni vägrade ta i tu med de investeringar som var ålagda myndighetsbeslut .
  Ni har inte lagt en komplett budget under hela mandatperioden. Ni tog om budgeten tre ggr ett år. Ni ville höja skatten med en krona när ni styrde.
  Snacka om vilka som skapade kaos i Vilhelmina. Det var ni under er majoritetsperiod.

 3. Hobby Writer

  Min också, fast jag har inget göra med den inre kärnan i kommunen. Men jag funderar samma hur det blir om de lyckas komma till makten. Blir det som förra gången? Jag bävar.

 4. Göran Jonzon

  Samverkan för förändring är vår gemensamma slogan för alliansen i Vilhelmina.
  Varje parti har sina egna program och alla strävar vi efter egen majoritet.
  Väljarnas val avgör sedan i vilken utsträckning man behöver kompromissa ihop sig, allt enligt din partiledare Löfven.
  Men även om vi Kristdemokrater skulle uppnå egen majoritet så kommer väljarna att finna att vi är en samling politiker som klarar av att lägga prestigen på hyllan så fort vi möter bättre argument än våra egna.
  Så Åke Nilsson, om du vill gå samman med Centerpartiet och privatisera vården, så står det dig fritt även om alliansen styr.
  Eller så får du pressa fram bättre och mer övertygande argumnet än de vi har, för att ändra vår inställning.
  Svårare än så behöver det inte vara.
  Kanske du funderar på att bli en riskkapitalist privat också, precis som du gärna tar ekonomiska risker med kommunmedborgarnas pengar ?

  • Roland Lindholm

   Vad jag förstår så gjorde man detta efter ett möte med kommunstyrelsens beslut och inte som du gjorde med dina skattefiffel i miljonklassen för egen vinnig.

 5. Lennart Fjellman

  Måste det finnas en allians inom blocken? Kan man inte bara samarbeta för ortens bästa och skita i vad stockholm, moderpartier och blockpolitik säger? Rött blått grönt – hel regnbågen om det behövs. Rätt hen på rätt plats för vilhelmina. Verkan före skydd. Va sitt he i???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.