Blåsta bimbos dagens ideal…?

…jaa.. det verkar ju inte bättre.

Jag har sedan jag själv började blogga, spanat runt på diverse kända OCH okända bloggar. Speciellt har det varit rätt intressant att kika in på bloggar skrivna av tonåriga bimbos som fördriver sin tid med meningslös shopping i groteska mängder, flashande av opererade och fyllda/uppumpade kroppsdelar, skitsnack och elaka provokationer om andra bimbos med egna bloggar.

Det är med skräckblandad förtjusning jag kollar bloggarna då och då och det märkligaste av allt är att dessa tjejer har mängder med beundrare. Såklart har de också folk som verkar avsky dem och det är ju förvisso lika konstigt.. egentligen, om man tänker efter. Att "hata" någon man inte ens känner verkar bara så sjukt, så jag antar att det handlar om avundsjuka. MEN, vad är det då dessa flickor har som så otroligt många tonårsbrudar själva strävar efter?

Jag tycker lite synd om dem ibland beroende på vad de för dagen skriver om. När de skryter över sina galna inköp känns det mest som att de bekräftar sin tomhet som de försöker fylla med prylar vilket ändå aldrig kommer att lyckas.

Och när de skriver om sina gjorda eller kommande operationer eller ingrepp så kan jag inte låta bli att undra hur dessa söta tjejer kommer att se ut som 40 åringar och framförallt hur kommer de att må?

Och när de ligger i sina porriga poser så kan jag inte låta bli att undra hur många killar som EGENTLIGEN vill visa upp en sådan tjej för sin mamma eller om hon mest duger som madrass. Det är ju trots allt oftast "lätt ligg/pornstar" som tjejerna förmedlar som rollen av sig själva.

För inte så många år sedan lekte säkert många av dem med både barbiedockor och andra leksaker. Men exakt NÄR slutade de vara barn? Hann någon ens märka vad som hände?

Det är så sorgligt. Att vara en "förebild" för unga tjejer när man egentligen inte är något annat än en tom och ytlig bimbo är ju direkt skadligt för tjejer med dålig självkänsla. För hur ska dessa tjejer göra? Som inte har vad som krävs för att bli en flashande internetbimbo som dinglar runt med sina silikontuttar i tid och otid…??

Jaa.. *funderar* Kanske blir de välutbildade och starka kvinnor istället? Kanske blir de helylletjejer som kommer att göra stora förändringar i samhället i framtiden?

Japp! Det tror och hoppas jag i alla fall 🙂

Etiketter: , , ,

8 kommentarer

  1. Anne-Marie Mäkelä

    Jag kan bara hålla med dig, hoppas att dessa flickor blir självständiga, kompetenta kvinnor och att de inte hinner förstöra så mycket för sig själva innan de når dithän. Någon gång har jag sett en ”snutt” av ett program som handlar om riktiga lyxhemmafruar i USA och tala om tomma, falska liv, i varje fall på ytan. Ändå vet jag att den typen av program är jättepopulära hos unga flickor idag, burr! jag ryser!

  2. Ingemar Wincent

    Bimbo-trenden är helt klart läskig. De tjejer jag kommit i kontakt med inom skolans värld verkar dock tack och lov inte gå i den riktningen….
    Det kanske är ett storstadsfenomen?

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Ingemar Wincent (2009-08-30 20:36)
    Ja, det är säkert vanligare i stora städer men nog finns det en och annan här i stan också.. Det är sorgligt! Paris Hilton lookalikes finns överallt och jag kan inte förstå hur sådana människor kan hyllas överallt? Kan folk inte filtrera smörja numera? creepy..

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2009-08-30 19:51)
    Ja, unga tjejer förvrids snabbt när de ser sånt skit. Sånt som ”vanliga” människor tycker är pinsamt och löjligt framstår som glamouröst och skitläckert i somligas ögon *suck* Det är så trist 🙁 Hoppas att trenden vänder snart och att det blir lite ”inne” att vara ”vanlig” 🙂

  5. Lisbet Olofsson

    Jag har också funderat mycket på detta. När man fyller livet med prylar och fokuserar på sitt utseende – oavsett vad som görs åt det så DUGER de inte.

    Så självkänsla och självförtroende skulle man vilja ge till dem. Eller i regel har många bra självförtroende men dåligt med självkänsla.

  6. Helena Nilsson Springare

    Svar till Lisbet Olofsson (2009-08-31 07:40)
    Idag är det viktigare än någonsinn att man lär sig tidigt vad som är VIKTIGT här i livet. Jag blir så less på att folk tror att man blir lycklig av att konsumera. Man blir snarare sjuk av överkonsumering. Unga tjejer speciellt behöver få så mycket annat i bagaget än vad dessa bimbos förmedlar! *suck* Vad göra liksom?

  7. Liw

    Ja du, det är tur att det fortfarande finns ett fåtal vettiga förebilder kvar för unga killar och tjejer, men tyvärr så syns de inte i samma utsträckning som ”bloggbimbosarna”. För mig är det ett fenomen som är helt okänt sen min tonårstid, vi var ”mysmongon” ända upp i 9:An och nu sminkar de sig i 5:an och lägger ut bilder på snyggast.nu när de går i 6:an. Min stora fråga är vart tog barndomen vägen för den generationen som växer upp idag? Och vart har alla vuxna förebilder tagit vägen?
    En väldigt viktig fråga som borde få ta mer utrymme än vad den gör idag…

  8. Helena Nilsson Springare

    Svar till Liw (2009-09-02 21:49)
    Barnen får nog en rätt så trist vuxenvärld eftersom det mesta redan är avhandlat. Barn får inte vara barn längre för de tutas i så tidigt idag att man ska vara allt annat än barn och sen så tror jag att det kan vara bra att begränsa barnen att inte låta dem få vara så mycket på internet.. Dubbelmoral kanske men som sagt.. det fanns inte när vi var små och vi gjorde ju så otroligt mycket mer än vad barn gör idag. Idag sitter småtjejer och riktigt trånar efter att få vara som alla blonda internetbimos. Skrämmande 🙁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.