Att aldrig någonsin lära sig…

…av sina misstag eller att ha förmågan att faktiskt kunna ta till sig det andra säger.

Att göra misstag så att det drabbar en själv är ju en sak, men att medvetet göra "misstag" och att utsätta sig för saker som i slutändan kan drabba oskyldiga det är något jag har svårt att acceptera.

Nu börjar allt om. Sömnlösa nätter och oro i kroppen trots att jag VET att jag inget kan göra. Besvikelsen och ilskan river i mig men jag kan ändå inte påverka. Det enda jag ska göra annorlunda denna gång är att jag ska stänga min dörr och bara hålla den öppen lite på glänt.

Jag tänker inte låta det vara självklart den här gången att sorgerna och besvikelserna flyttar in rent fysiskt hos mig och mina barn. Jag är ledsen och arg men jag orkar bara inte lägga så mycket energi på de känslorna just nu.

För i det avseendet har i alla fall jag lärt mig av mina misstag. Jag tänker aldrig mer offra tid som tillhör mina barn. Det var nämligen mitt misstag. Men denna gång får allt bli annorlunda. Jag vill inte vara den som sopar upp skärvor efter andra när jag faktiskt har fullt upp med att göra min del i min egen familj.

"Att acceptera sånt man inte kan förändra kan tyvärr vara väldigt svårt när det handlar om människor man älskar"

Etiketter: , ,

6 kommentarer

 1. Linnéa

  Helt rätt tänkt.
  även om frustrationen ibland river och sliter i kroppen så finns det lite eller inget man kan göra för att ändra andra personers beteende.
  Var stark för dina barn skull!

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Vi är nog till naturen lite naiv och blåögd och vill tro och hoppas på det bästa. Men sen gäller det att säga eller sätta stopp, som du nu gör, för att inte spilla mer tid på något som fått alldeles för mycket av er tid, ork och energi. Man kan bara få så många chanser. Ha det gott!

 3. Lisa

  Så ledsamt! Men jag vet att du har kämpat tusen och åter tusen gånger åter. Vissa saker kan man inte påverka utan bara acceptera som det är, även fast det är enormt svårt, precis som du säger.

  En STOR kram från ett vintrigt Gustavsberg

 4. Helena Nilsson Springare

  Svar till Linnéa (2009-12-29 10:19)
  Tack Lisa! Jo, ibland känns det bara som att man innte vågar tro på bättring gällande en del saker men numera så har jag ändå lärt mig att hålla distansen. Önskar att jag gjort det från början också. Kram

 5. Helena Nilsson Springare

  Svar till Linnéa (2009-12-29 10:19)
  Tack Linnéa! Ibland har man mer ork att vara stark för andras skull, men ibland känner man att man måste välja vad man lägger sin styrka på. Håller med dig! Man måste spara på sin energi så gott det går. Energitjuvar finns det gott om runt oss.

 6. Helena Nilsson Springare

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2009-12-29 13:33)
  Tack Maria! Är det något jag lärt mig så är det att inte ödsla mer tid på folk än vad de förtjänar. För nu vet jag ju att i vissa fall så blir det aldrig bättring och då måste jag ju acceptera det. Ha det fint! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.