Jag tänker för mycket…

…och ibland läser jag för mycket också.

Sedan jag fick lille B så har jag ramlat över en känslomässig tröskel som är lite jobbig för mig då och då.

Man är som en hönsmamma på många sätt, men alla vill väl sina barn väl? Man kollar att blöjan är torr, man vill att bebismagen ska vara mätt, man vill att bebisen ska vara varm och torr, man pussas och kramas till bebisen får fnatt, man gullar och lullar…

Och sedan läser man detta!

Och mår skit…

Det händer så mycket hemskt ute i världen att man knappt kan tro att det är sant. Samtidigt så lever vi här i vår bortskämda västvärld och målar upp massor med i-landsproblem.

Ibland undrar jag om det någonsin kommer att bli någon slags balans här på jorden. Men nej, det tror jag inte. Inte under min livstid i alla fall.

En sådan här "nyhet" uppmärksammas knappt medans "Prinsessan Madeleines nya kille" slås upp betydligt större.

Bara det visar ju vad människor vill fylla sina nyhetstörstande hjärnor med.

Hellre glammiga kändisar än trasiga och stympade barn i fattiga länder. Fy F*N säger jag.. Ännu en gång.

Ingen kan göra allt, men ALLA kan ju göra något. Kanske kan det räcka med att omvärdera sig själv lite? Kanske ställa om sig så att man prioriterar vad  som är viktigt och vad som inte är det?

Kanske skulle du då bli en nöjdare och gladare människa och faktiskt uppskatta vad du har.

Inse att gräset är förbaskat mycket grönare hos dig med dina i-landsproblem, än hos ett stympat barn i bangladesh!

Antagligen vill man inte läsa om sådana hemskheter på en söndagmorgon och man mår lite illa över hela skiten. Men det enda jag faktiskt ville uppnå med detta inlägg var att jag gärna VILL tro att just DU tycker att det här är viktigare än prinsessans nye pojkvän.

Etiketter: , ,

6 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Usch, man ryser i hela kroppen, och man kan inte fatta hur någon människa i världen kan leva med sig själv efter att ha gjort något sådant, fy f-n. Apropå kungafamiljer, glattiga kändisar och andra wannabees så är jag inte intresserad av dom, för fem öre, jag har annat att ägna min tid åt. Och det är bara att hoppas att även andra börjar öppna sina ögon och inse vad som är viktigt eller inte. Ha det gott!

 2. Helena Nilsson Springare

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-01-16 09:21)
  Precis. Kändisar är ju precis som vi andra–> MÄNNISKOR! Och dessutom så känns det ju onekligen som att barn som har det svårt borde få vår uppmärksamhet. Logiskt egentligen.
  Otroligt många barn som lider.. medans kändisarna plastikopererar sig, ligger runt, köper diamanter till sina hundar och så vidare! Blääh..

 3. Fru Karlsson

  Håller med dig till fullo! Förstås! Man behöver bara tänka på alla dessa pedofiler som tycks översvämma världen för att genast inse att ens egna futtiga problem, är just futtiga.
  Sluta aldrig att reagera!

 4. Marja Granqvist

  Självklart är denna nyhet mycket viktigare att sprida och diskutera än prinsessans pojkvän. Jag har aldrig hört om detta fenomen tidigare… så vidrigt. Kram till dig som reagerar.

 5. Helena Nilsson Springare

  Svar till Fru Karlsson (2011-01-16 12:32)
  Hej! Jo, nog känns det som att vi måste reagera mer än vad vi gör. Ibland blir jag så trött på alla ytliga och glättiga grejjer i tidningarna när man på sidan innan läst om hemskheter. Jag hinner inte ställa om mig!

 6. Helena Nilsson Springare

  Svar till Marja Granqvist (2011-01-16 15:48)
  Hej Marja, ja jag har så svårt att se nyhetsvärde överhuvudtaget i den kungliga familjen.. ännu mindre när det finns VIKTIGA nyheter. Saker som alla i hela världen bör veta om! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.