Stackars ”någon” = nyhetsvärde?

Hittade inte denna "nyhet" på webben så jag kan tyvärr inte länka.

Idag i tidningen så kan man på nästan en helsida läsa om en pojke på sex år som det var lite synd om. Han hade nämligen fått en trisslott av sin mamma. Det var hela femtio kronor i vinst och nu ville han med mamma i släptåg hämta ut sin vinst.

Naturligtvis blev det i spelkassan på coop tvärstopp. Han är ju bara sex år för tusan. Inte ens när mamman själv räckte fram lotten så fick de lösa in den.

Pojken säger till vk att: "Jag blev jättesur faktiskt"

Hmm..

För det första så är ju det här en lika "underlig" nyhet som de lata mammorna på Tomtebo  som vk skrev om en gång.

Men för F-N.. Wake up, mammopr, pappor och vk med för den delen…

  • Är en trisslott en lämplig present till en sexåring?
  • Det finns lagar i Sverige som styr spel och dobbel.
  • Lagen säger: 18 år!
  • Spel kan utveckla missbruk, precis som alkohol, tobak och narkotika.

Snart kanske vi kan läsa om någon stackars fjortis som inte fick ut sina folköl på icamaxi FAST det var mamman som köpte ut dem.

I vintras var min kusin på bolaget och skulle köpa en flaska vin. Min elvaåriga dotter var med honom för han skulle skjutsa henne till mig efter att de varit på stan. I kassan på bolaget blev det TVÄRSTOPP eftersom hon var med. Det kunde ju ha varit langning. Han fick snopet gå hem utan vinflaska den gången.

Fy fan vad bra! Personalen på systembolaget i Gällivare ska ha en stor eloge för det tycker jag. För det bevisar att det finns folk som tar sitt jobb på allvar och följer de lagar och regler som krävs för att jobba med, i det här fallet alkohol.

Samma sak ska såklart gälla för spel och tobak. Låt gärna sexåringen köpa sitt lördagsgodis själv med sin egen peng. Men låt det för tusan stanna vid det. En sexåring är faktiskt ett BARN om ingen visste det alltså?!

Japp, det faller under kategorin "Jag stör mig på". Men det gör jag faktiskt… Ha inte så bråttomt med att göra dina barn till vuxna. Tids nog hinner de bli vuxna och lägga pengar på både sprit, cigaretter och trisslotter!

Tyvärr stör jag mig också på att "nyhetsvärdet" var att han inte fick ut sin trissvinst. Nyhetsvärdet borde ju ha bestått i det felaktiga att ens ge en unge en trisslott. Trist men sant, sån glädjedödare är jag!

"Låt barnen få vara barn. Det är så liten tid av livet man får vara barn. När man väl blivit vuxen så är man det för resten av sitt liv"

Etiketter: , , ,

8 kommentarer

  1. Lisa

    Ja, man undrar ibland hur det står till med Sveriges journalistik, såväl lokal som nationell journalistik. Vissa saker som detta (och stackars mammor som inte orkar gå), är det verkligen NÅGON som är intresserad av att läsa det? Och som du säger är det ett nyhetsvärde…? Tåls att tänkas på. 🙂

  2. Fru Karlsson

    Verkligen en konstig present att ge sin sexåring:-)
    Min dotter arbetade extra på ICA-Maxi när hon studerade och där har de atenhårda regler vad gäller alkoholinköp och även legitimation, alla i ett sällskap som köper öl måste kunna visa leg på att de är i rätt ålder.

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Lisa (2011-01-30 06:24)
    Haha.. håller me. Det kan väl inte vara sån jäkla nyhetstorka att man skriver om sån skit?
    Men jag undrar hur de tänkte… ”Åh, min son får inte ut två nya lotter.. nä, nu jäklar ringer vi VK” haha..

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Fru Karlsson (2011-01-30 12:06)
    Det tycker jag är skitbra! Finns det lagar så måste det ju kollas.
    Om ens unge blev alkis om man köpt ut till denne när h*n var barn, eller om man köpte lotter till sina barn och de i vuxen ålder blev spelmissbrukare.. så skulle man ju skämmas som tusan. Man MÅSTE väl hajja att det är fel??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.