Mobiltelefåniga fjortisar…

…Ja, så kallar vi dem just nu. Det senaste är tydligen detta:

"Tja, va vill du heta i min kontaktlista? Svara och skicka vidare, du kommer att få en mycke roligare kontaktlista"

*SUUUCK*

Detta innebär alltså att ungarna själva bestämmer vad de ska heta i polarnas kontaktlistor i telefonerna. Vi snackar "namn" av typen:

Cooolingen, snygga bruden, häftigast på carlshem, miffo och andra fantasifulla och helt knasiga saker.

Jag som mamma får FÖRHOPPNINGSVIS heta "mamma" i kontaktlistan. Men med riktig otur kanske jag heter "tjatiga tanten" eller nåt annat som passar för dagen.

MEN, som alla vet så är jag ju rätt så engagerad i frågan "Barn & mobiltelefoner" vilket genast väcker denna tanke hos mig:

Om jag snabbt behöver bläddra i hennes telefon för att hitta ett nummer till en specifik kompis till henne. HUR ska jag då veta vem som kallas för vad? Om något händer och man snabbt behöver få tag i en unge eller dennes föräldrar och man inte ens kan bläddra i deras riktiga namn. Vad gör man då?

Dessutom så lärde jag mig detta (först) igår:

In Case of Emergency

Bättre sent än aldrig i och för sig!

Ni som har mobilburna ungar. Lägg in ICE i dennes kontaktlista. Ni förlåter aldrig er själv om något händer och ni INTE har gjort det!

På tal om mobilburna ungar. Detta mobila samtal tjuvlyssnade på idag:

"Asså, jag har fan skithöga telefonkostnader. Du spammar ju fan mej hela tiden å jag måste svara på massa dumma sms. Fattarunte att de blir skitdyrt för  mej?"

*skrattar*

Jag blev både road och förskräckt på samma gång. Det verkar ju som att ungarna tror att de måste svara på idiotiska kedjesms som plingar in i luren varje dag. Skrämmande! Jag har i alla fall förbjudit min mobila unge att svara på, eller skicka vidare idiotiska kedjesms. Dessutom har jag lärt henne att hon inte ska eller behöver svara på dumma sms av typen: "vgd?"

Det finns trots allt något slags vett och etikett vad gäller mobiltelefon användande. Tycker jag i alla fall. Sedan gör ju såklart folk som de vill gällande att lära sina barn använda mobilen på rätt sätt. Och det verkar det inte vara alltför många som kan.

googlad bild

Det finns en viktig regel: "Använd telefonen rätt och du får ha den kvar. Använd den fel och du blir utan telefon i x antal veckor"

Sen finns det ju för all del knäppa vuxna också som inte vet hur man använder en mobiltelefon… men det får bli en annan historia…

 

 

Etiketter: , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Svar till Catharina Alperud (2011-02-08 09:43)
    Men ååh.. det var väl inte SÅ HÄR jobbigt det skulle vara? *skrattar* men för det mesta är det spännande och roligt att ha med en tweenie att göra 🙂 Ja, jag fattar inte att jag inte vetat om det här med ICE förut? Det där borde de ju fasn göra ett reklaminslag på tv om då och då! Kan ju vara livsviktigt i flera situationer?

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Hehe, när jag ringer till Theresé eller Nicco så spelar den: Mamma, mamma…blabla hon är cool, hon kan röka och hänga tvätt på samma gång!!! Hahaha, nu röker jag ju inte längre men. ICE la jag in för minst 1½ år sedan och tipsade alla mina vänner om det, jättesmart. Funderar skarpt på att köpa det där 5000 gratis sms/månad i ett år, det kostar 500:-, ganska billigt, med andra ord. Ha det gott!

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-02-08 11:52)
    Haha.. ja, den va ju bra 😀 Jimpa har en signal som ALLTID kör en siren och en röst som säger: ”Warning, it´s the wife” hmm… alltså tror säkert många att det är JAG som ringer stup i minuten.. men han vägrar byta haha.. Jag har samma signal vem som än ringer. Annars skullle jag inte fatta vem de va som ringde hihi..

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Fru Karlsson (2011-02-08 12:19)
    Visst är det skönt med avslagen telefon 🙂 Jag stänger av ljudet vid sju när barnen ska börja sova.. sen glömmer jag oftast att he på den igen. Man har inte så stort behov att bli nådd jämt. Skönt! 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.