Hämnden är ljuv…?

…kanske mina barn tycker när jag blir gammal och så startar de en blogg och skriver så mycket skit de bara kan om sin gamla morsa.

Ja, den dagen den sorgen får jag väl tänka då!

Ibland är jag så kluven då det gäller barnen i bloggen. Vissa dagar så är de ju så där fantastiska (som ju såklart ALLA föräldrar tycker om just sina kids) och ibland är de ju så där allmänt osnutna som de flesta ungar också kan vara ibland.

Ibland känns det som att jag kanske berättar för mycket och ibland kanske det inte är så lämpligt med bilder på kidsen. Fast jag tror att jag håller mig inom en ganska anständig ram i alla fall.

Jag läste Katrin Zytomierskas blogg i ett par år. Hon var rätt så kul och jag följde hennes graviditet och lille Ringo i magen med spänning.

Men en dag då jag klickade in mig på hennes blogg så hade hon en bild på lille Ringo där han låg nedbajsad i en balja.

Och jag måste säga att hur provokativ, uppkäftig, elak och smått rolig den här donnan än varit tidigare så blev det som ett brutalt uppvaknande och jag svor att aldrig klicka in mig i hennes blogg igen. (vilket jag faktiskt bara gjort en gång sedan dess och denna gång fick man se hela Ringos nakna lilla rumpa bredvid pappas)

Om sisådär femton år så kanske lille Ringo vill blogga? Kanske vill han ta lite smygbilder med pappa Bingos kamera och likt en paparazzi gömma sig bakom duschdraperiet för att sedan hoppa fram och ta några bilder på mamma Katrin då hon står där och känner sig allt annat än fotovänlig en tidig morgon då man brukar känna sig så där skrynkel-morsa-ful-jag-behöver-sova-fem-timmar-till-dessutom-har-jag-glömt-att-tvätta-bort-mascaran-igår-så-jag-ser-ut-som-en-tvättbjörn..

Ja, ni hajjar antar jag?!

Jag har märkt att många som är mammor för första gången oftast skriver mer om bajs och kiss. Nästan som att de är förvånade över att deras lilla barn gör sådant. De talar gärna även om sina egna kroppsliga funktioner och berättar om både sitt kiss, sitt bajs och när de har mens.

Jag blir både chockad och lite småäcklad, men å andra sidan så skriver ju folk om precis vad de vill i sina egna bloggar. Men en liten varning kanske vore på plats innan man klickar in sig i en dylik blogg? Typ varning för avföring och kroppsvätskor?

Haha.. nä, bara skojade.

Men en sak skojade jag INTE om.. och det är att barnen kanske en vacker dag vill ge igen och då när ni gamla avdankade bloggmorsor slutat blogga och sitter i ert eget bajs i en gammal blöja sent på ålderns vinter bortglömda på något hem, så ska ni inte bli sura om era då medelålders barn fotar er och lägger ut det i en blogg!

Kom ihåg det!

What goes around.. comes around!

"Poopmorsor—> NEJ Tack!!"

 

Etiketter: , , , , , ,

8 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Du är rolig du.:D Fast å andra sidan har du rätt i att man måste tänka efter vad man skriver och vilka bilder man lägger ut på sina barn. Jag tycker du balanserar det bra. Jag läser också Katrins blogg och ibland vet man inte om hon verkligen inte tänker efter, eller om hon vill provocera. Hon har nog ett stort behov av uppmärksamhet och bekräftelse.
    Min dotter har lite svårt att läsa min blogg, för hon tycker att jag kommer för ’nära’, eftersom hon känner mig så väl. Av samma anledning läser jag inte hennes.
    Fortsätt du på samma sätt. Kram

  2. Miss Minnalainen

    If it’s yellow let it mellow, if it’s brown – flush it down!

    Jag kan också tänka sådär när jag går in på mamma-bloggar och ser att dom lägger upp bilder på bilder på deras ungar, i allt från pyjamas till badkars-outfit, utan en tanke på att det är helt öppet för allmänheten att beskåda! Okej kanske kul att ”show-offa” för sina bloggmorsor-kompisar men om några år då? När dom börjar i skolan? Hur kul är det DÅ med bilder när dom springer runt i spindelmannen-pyjamas och skriker ”bajsapa”?
    Ibland är det verkligen superprivata saker om banrnen som dom skriver om, får en att undra om föräldrar ÄGER sina barn tills dom är myndig…

    Jag har några oskrivna regler i min blogg och det är att i största möjliga mån undvika att lägga upp bilder på folk i min omgivning och aldrig skriva ut riktiga namn, utan jag skriver mest alias/smeknamn/pseudonym. Jag har t.ex aldrig skrivit ut en enda gång vad mina familjemedlemmar heter.

  3. Maria Skiddi

    just anledningen till ATT tex Katrin Z skriver öht (bla- hon har ju oerhört många ANDRA projekt åxå) ÄR att hon försörjer sig på det.

    Sen kan man ju ha vilka olika moraliska aspekter på om VAD och HUR, som man vill=)) Det är ju det fiffiga i skatsången= att trots att så många har henne som sitt älsklingshatobjekt, drar hon in klöver på DEM åxå.

    What goes around comes around ” Du är en idiot = klirr i min portmonnä and tanx liksom”

    Öht finns inga så duktiga kritiker av kvinnor som andra kvinnor. Att vara personlig och inte privat, vara för ”mycket” för någon annans smak, det är det många som är…

    …helt enkelt beroende på skribentens syfte och/eller olika personlighet och normer.

    Det mesta är bara ett musklick bort åxå i DEN positiva bemärkelsen att det går lika bra att klicka sig bort från något man inte gillar som att klicka sig TILL.

    Jag skulle bli glad om tex mina barn fotade mig i en skitig blöja på hemmet, om det i förlängningen ledde till att jag å andra fick bättre vård..om blöjan orsakat mig probs pga att den inte var bytt på evigheter kan det vara avgörande.

    Nätet är verkligen mångsidigt! Dess användare likaså!

  4. Fru Karlsson

    Jag tycker också att man bör tänka sig noga för, innan man lägger ut bilder på sina barn eller andra bekanta. Jag skulle inte drömma om att lägga ut en bild på min dotter utan att fråga henne först.
    Bilder på nakna småbarn skall man absolut inte lägga ut på nätet. Jag VET att de manipuleras av onda människor och används i pedofila syften.

  5. Helena Nilsson Springare

    Svar till Marja Granqvist (2011-05-10 19:12)
    Det är en väldigt svår balansgång.. men just det här med att vika ut sina barn i bajs och allt möjligt.. brr.. då har man ju MER än korsat en gräns. Då har man ju rent kränkt någon.. det är så åtroligt extremt. Även om det tillhör hennes image att vara provokativ så gör hon det ju på bebisens bekostnad. Inte riktigt ok känns det som.

  6. Helena Nilsson Springare

    Svar till Miss Minnalainen (2011-05-11 01:00)
    Ja, det kan ju bli lite pinigt för kidsen om det dyker upp sånt man skäms över när man blir lite äldre.

    På sista tiden har jag nästan övervägt att sluta skriva hel. Man blir lite trött på bloggandet emellanåt och jag tänker ofta på att jag kanske skriver för mycket om barnen. Mitt ständiga dilemma numera. Håller oss alla dock bajsfria i bloggen haha.. 😀

  7. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Skiddi (2011-05-11 06:03)
    Nog är det sant. Men just därför så läser jag aldrig hennes blogg längre så slipper jag ”irritera” mig. Eller irritera mig vill jag väl inte heller kalla det utan jag funderar väl bara mest över hur man kan vilja vara ”provokativ” på sitt barns bekostnad genom att kränka sitt lilla barn genom att visa upp honom nerbajsad och utlämnad i en balja. Det är inte riktigt snyggt tycker jag.. Och det är ju inte bara KatrinZ som gör så. Det är skitmånga morsor som gör så här.

    Och en annan grej som jag inte fattar är hur man kan TRO att någon vill veta allt om ungarnas bajs? Hur skumt som helst… Men det sista jag skrev om att bli fotad när man är gammal och inte kan tala för sig skulle antagligen inte vara ok och det skulle cencureras hej vilt, men med små bebisar går det tydligen bra!

    För övrigt så har jag slutat läsa såna bloggar där folk skriver om sina toavanor. Jag har egna toavanor för all del och det är knappt att dessa intresserar mig *skrattar*

  8. Helena Nilsson Springare

    Svar till Fru Karlsson (2011-05-11 09:56)
    Jag lägger ut vardagliga bilder då och då mest för att farmor / mormor och andra släktingar i landet kan se och hänga med vad som händer. Ingen av oss har FB heller, så det här är relativt enkelt. Men jag har börjat tänka mer och mer på sista tiden om jag ska bli ännu mer restrektiv med bilderna.

    Dagens dilemma! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.