Förväntningar….

…är väl härliga?

Jag minns när jag var barn och jag blev lovad att få gå och köpa en läsk i lanthandeln då vi var i vår stuga. Jag väntade och längtade en hel dag och när det äntligen var dags att få gå och köpa den efterlängtade läsken så bubblade det i mig av lycka när jag skuttade fram genom skogen för att äntligen få köpa min portello i glasflaska.

När jag äntligen fått den i min hand så smuttade jag på den då och då och tro det eller ej, men den räckte en hel dag! Inte för att det var så mycket bubblor kvar på slutet, men ändå. Det var ju en läsk! Och den var MIN!!

Idag är jag inget större fan av läsk och mina (små) barn dricker det inte alls om det inte är väldans speciella stunder eller att någon råkar hinna bjuda på det.

MEN!!

Just det här med att få ha förväntningar är något jag vill ge mina barn. Vissa saker i livet SKA vara just så speciella att man får vänta och längta, lääängta och vänta… Och så när den efterlängtade dagen kommer så ska de få känna precis samma, varma glädje som jag kände när jag var barn över min lilla läsk.

Så i vår familj kan det låta så här:

ONSDAG: -"Mamma! Visst ska vi ha oboy till frukost på lördag?"

TORSDAG: -"Mamma, nu är det bara två dagar tillls det blir oboy!!"

FREDAG: (något uppspelt) –"Mamma.. IMORRN blir det ju OBOY!"

LÖRDAG: "MAMMAAA.. Jag har dukat fram oboyen!!" (Med väldigt glad röst!)

Och samma sak är det ju med lördagsgodiset. Ungar som får läsk och godis varje dag tycker nog inte att det är så gott och märkvärdigt, men jäklar vad GOTT det är om man får det en dag i veckan och dessutom får LÄNGTA efter det.

Eller…? Vad tror ni?

"HOPPAS… Det blir oboy på lördag!!"

 

 

Etiketter: ,

8 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-10-30 21:21)
    Visst var det en härlig känsla? 🙂 Jag hoppas så att man lyckats ge dem lite förväntansglädje.. och jag håller med.. visst skämmer vi bort dem emellanåt! Det är svårt att låta bli ibland!

  2. Anders

    Med tanke på att läkare och tandläkare varnar för övervikt respektive mer hål i tänderna så kanske det förutom längtan kan vara ide´ att begränsa sötsakerna till så få tillfällen som möjligt? Det gick ju att överleva under lördagsgodisets tidevarv också, eller?

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anders (2011-10-31 18:27)
    Det sägs ju att det är bättre att begränsa sötsaker till en gång i veckan.. det funkar då hos oss 🙂

    Sen är det ju lite läskigt med att övervikten hos svenska barn ökar.. huvva så otäckt!

  4. Mamma Brötis

    Helt rätt! Sen är det ju så mycket trevligare att säga att det tar vi på lördag/till vintern/ när det nu kan passa, istället för att bara säga nej. Oavsett vad det gäller.
    Ha det gott!

  5. Helena Nilsson Springare

    Svar till Mamma Brötis (2011-11-02 09:49)
    Ja, ibland får jag känslan av att en del föräldrar glömmer bort att ”ge” barnen sånt här.. Det är (enligt mig iaf) mycket viktigare än märkeskläder och ett överflöd av leksaker. Förväntan och längtan, det är bra grejjer det 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.