Insekt vs. Insex…

Den där bilden på en sats insexnycklar verkar vara en het potatis. Har googlar saken och det verkar vara lika okej att kalla den insektsnyckel (som många säger) men insexnyckel verkar vara mer korrekt då den har sex kanter…

Intressant dock att det tycks vara total förvirring kring en pryl som alla kommer i kontakt med. Senast jag själv träffade på en sådan var på julafton när jag monterade sonens snowkick…. Snowkicken kom inte från Ikea! Insexnycklar används flitigt när det gäller allt från bilar till möbler, till cyklar och leksaker!

En sak jag kan konstatera är att min far drog på smilbanden när morsan sorterat hans verktyg, gjort små lådor som hon märkt upp och på en stod det med prydliga bokstäver ”INSEKTSNYCKLAR”. Jag kan bara konstatera att jag inte känner till några insekter som behöver skruvas upp eller monteras. Vidare kan jag summera att dessa märkliga verktyg får heta precis vad dom vill, så länge vi själva vet vad vi menar och andra faktiskt fattar vad vi syftar på.

//a

Etiketter: , , , , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Anna Holgersson

    Svar till Betraktaren X (2013-01-02 15:05)
    Ja!!!! Fogsvans är min favorit, å rubank är en annan!! Pennhammare, monkey wrench måste jag då rent googla! Tack för tips på fler festliga verktygsnamn //a

  2. Anna Holgersson

    Svar till Helena Nilsson Springare (2013-01-02 21:08)
    Hahahaha ja det var ju ett kreativt förslag! Ja jag har ju redan erkänt att jag brukat säga borstSPINDEL så what the heck gör insektsnyckel?! Gott nytt år på’rej! //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.