Breakfast Club..

Breakfast Club är en fantastisk film från 80-talet. Förrutom själva filmen hade filmen en klassisk 80-tals dänga som soundtrack -Don’t You med Simple Minds! Jag studsar fortfarande igång när jag hör den låten. 

Det här med frukost är intressant. Det är viktigaste måltiden på hela dygnet. Det är då vi skall ladda igång och göra oss redo för dagen. Jag tror jag läst någonstans att frukosten egentligen skall vara det största målet på dagen (energimässigt!) för att sedan succesivt trappas ner. Middagen skall således vara ganska lätt.

Jag tillhör den där gruppen människor som har lite svårt att kliva upp i sängen och bara sätta mig och äta. Jag har kollegor som upplever samma problem som jag när vi börjar tidiga passet -att få i sig NÅGOT! Man börjar dagen med en banan och sedan får man vänta till 9-tiden med att äta medhavd frukost. Men har man 10 minuter eller mindre är det inte så jättelätt att hinna äta frukost då heller!

Frukosten skall ta oss upp på en bra blodsockernivå och hålla oss stabila fram till lunch vi drar i gång ämnesomsättningen efter nattens vila. Frukosten är A-O för orken resten av dagen -En banan i alla ära… Det är inte nog!

För barn som skall gå i skolan är det oerhört viktigt med en bra start. Dom orkar inte koncentrera sig med ett glas o’boy i kroppen -dom behöver MER. Kiddo äter alltid en bra frukost med såväl grönsaker, protein och långa kolhydrater. Å mjölk! 

Har hört vuxna äta dom mest märkliga saker till frukost allt från två råa ägg -å that’s it (äcklad) till smärre hotellfrukostar (imponerad). Själv är jag inne på linjen att testa gröt igen. Inte fundera så mycket på om jag är hungrig eller inte utan bara göra det och bara mata in massan! Låter väl som ett ypperligt bra projekt att köra denna vecka…

Mot grötkastrullen! Förresten… Vad åt du till frukost idag?!

//a

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Jag har hört ett uttryck, typ… ät frukost som en kung, lunch som en prins och middag som en fattig person.

  Själv har jag inmundigat en isländsk youghurt, SKYR, med mycket proteiner i, inget annat.

  Jag har alltid förespråkat vikten av att äta mellanmål, just för att hålla en jämna blodsockernivå. Men om man äter väldigt lite kolhydrater, så borde det ju aldrig infinna sig socker toppar och fall, jag har då under dessa två veckor jag hållit en kolhydratfattig kost, varken känt mig hungrig eller påverkad på annat sätt, lite intressant faktiskt.

  Men skulle jag äta ”normalt” så tycker jag att frukosten skulle vara den viktigaste, och sedan skulle man dra ner, vartefter dagen går. Gröt är inte alls helt fel, det står du dig länge på. Ha en fin dag!

 2. Mikael Bergström

  Godmorgon. Min goda morgon startar alltid kl 07 med en stor tallrik havregrynsgröt med mjölk och strösocker. Ibkand kompletterar jag med en macka om jag är sugen på ngt extra. Fösta kaffekoppen tar jag numera direkt jag kommer på jobbet. Äre helg blir gröten vid 08-09 och kaffekoppen direkt efter. Den frullen passar min hydda perfekt:) Men i helgen va jag på Cinderella;) Frukosten där kan jag lova va lång ifrån allt annat än det jag brukar äta..skratt. Va sägs om lax, bacon, ägg, köttbullar, ostbricka, flera sorters sill, pannkakor m sylt, osv osv;) Nu blire en veckas på träningcykeln framför TVn;) Ha en fin dag.
  //BP

 3. Anna H

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2013-02-11 09:23)
  Man hör ju så mycket…. Jag har hört att havregrynsgröt kan göra att man blir sur i magen?! Jag har i allafall fått i mig min tallrik denna morgon och nu skall jag åka och inhandla lite frukter 🙂 Efter dessa tre månader har ätandet varit problematiskt så nu är det att återgå till det normala! Har hört flera som säger att kolhydratfattigt gör att man slipper suget…. Ytterst intressant!!!! //a

 4. Anna H

  Svar till Mikael Bergström (2013-02-11 09:29)
  Ja jag börjar ju alltid 06.00 med min kaffekopp för att SENARE äta frukost! Körde havregrynsgröt med äppelmos…. Eller blev det äppelmos med lite gröt?! 🙂 Du har fått lyxfrukost!!!!! Det är ju underbart!!! På Mallorca levde jag på alla härliga färska frukter till frukost….bara för att det fanns! Frukt och strips 😀 //a

 5. Anna H

  Svar till Betraktaren X (2013-02-11 10:03)
  Se där!!!! Fler som käkar på jobbet…. Men… Knäckebröd…vid datorn…hur ofta städar Du tangentbordet?! 🙂 //a

 6. Livlinan

  Idag blev det en tallrik youhurt, en smörgås med ost och paprika samt en kopp te till. Sen blir det en macka till första koppen kaffe på jobbet vid nio. Då klarar jag mig till lunchen vid 11.15.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.