Det här med keso…

Jag håller på att TRÄNA att äta keso. Det går SÅDÄR.

Varför vill jag nu äta keso? Jag tycker det ser gott ut när ANDRA äter keso. Det är en sådan där typisk "bra-att-ha" sak i kylskåpet en varm dag (tänker jag). Kunna göra en sallad och ta keso till för att få lite sälta och protein när man är lat helt enkelt. Eller på mackan har jag hört att det kan vara gott!

Men då var det ju det här med att lära sig äta det också. 

Keso har en besynnerlig konsistens. Den är smulig och samtidigt rinnig. Det smakar ju just ingenting det bara rullar runt på tungan. Jag tror mina problem med keso går tillbaks till barndomen. Någon vänlig äldre släkting uppmuntrade mig att testa keso.

Hon förklarade att om jag blandade i vaniljsocker i keso så skulle det smaka EXAKT som Ris a’la malta. Hurra tänkte jag och vevade i vaniljsocker i keson, det såg ut som Ris a’la malta, det luktade vanilj och så tog jag glad i hågen en sked och högg in. Det åkte ut lika fort som det åkt in. Jag spottade och hulkade hejdlöst över diskhon. Ris a’la Malta my ass!

Nej, det smakade inte alls ris a’la malta. Å jag tror jag började i fel ände helt enkelt. Jag började med att försöka få något helt nytt att smaka som något helt annat i stället för att ta det som det är.  Jag testar en liten sked nu och då för att bekanta mig med produkten. Det är alltså mest konsistensen jag har lite svårt för, får liksom inte grepp om det hela. 

Så om någon vänlig själ har något tips för hur jag kan vänja mig med keso i sin rena naturella form tar jag tacksam emot förslag. Inga Ris a’la malta tips alltså!

//a

Etiketter: , , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Hm…nu är det ju inte sååå nyttigt, men om du gillar digestive kex, lägg en klick keso på den och smaka.

    Jag kan steka keson (då blir det ostmassa precis som på en pizza) och äta istället för till exempel potatisgratäng. Jättegott, med vitlökskrydda och annat.

  2. Anna Holgersson

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2013-06-07 12:05)
    Steka keso?! Det var något helt nytt!! Ska absolut testa med digestivekex, alla tips är välkommen så jag lär mig någon gång 🙂 //a

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Jojomensan, den kan stekas, men du får ta det försiktigt och ha tålamod. Jag brukar värma den lite i omgångar först i mikron, och slår bort vätskan som blir, sen steker jag den i teflonpanna, på svag värme till den ändrar konsistens (man kanske kan goggla på stekt keso, jag vet inte?), och sedan äter man den rätt så omgående, innan den kallnat.

  4. Helena Nilsson Springare

    Jag säger bara: keso, örtsalt, lite purjolök och tomatskivor.. Brukar även köra det som tillbehör till min omelett / äggröra.. lite fetaost till kan också vara gött! Oooh.. hungrig blidde jag nu!

  5. Anna Holgersson

    Svar till Helena Nilsson Springare (2013-06-07 20:49)
    Tomat å purjo känns bekant! Å så brukar folk ha keso till rivna morötter! Skall testa allehanda varianter!! Tack! Kram //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.