Knickedick

Att man fick vara nummer ett…hela dagen igår. Jag slog mitt besöksrekord med hästlängder och hade 1919 sidvisningar. Man blir som lite lur att något är fel. Har det brunnit någonstans, har ledningar frusit, har räknare fått skvatt? Men kul är det att iaf att någon, tycker att det är tillräckligt intressant för att sitta och läsa det man skriver.

Nåja, när jag steg upp i morse så hade jag ordet knickedick i huvudet. Det är nämligen ett ord som Åke använde förut och ska betyda ungefär något som, knäppgök eller kuf eller någon som ser lite vilsen ut. Vi åkte upp och lämnade igen borrmaskinen i söndags och stannade för att bussen skulle plocka upp en man och då kom det över Åkes läppar –jaha det var en knickedick där. Det var så längesedan han sa det att jag hade glömt bort just det ordet och det var kanske därför det fastnade.
 
1997, gick jag ju en sån där kurs, och vid ett tillfälle så fick vi till uppgift att skriva upp ”fula” ord om kvinnor/tjejer, respektive ”fula” ord vi använder om eller till män. Och nu varnas det för att det kan komma svordomar och fula ord.
 
Om kvinnor kan vi säga:
*Slyna
*Bitch
*Hagga
*kärringjävel
*Hora
*Fitta
Ja, jag behöver väl inte skriva ner mer, och till männen kan vi höra följande:
*Gubbtjyv
*Gubbjävel
*Gubbstrutt
Sen kan jag inte komma på några fler ord, det finns säkert men inte i närheten lika kränkande som orden till kvinnor och då kan man ju fråga sig varför det är så här? Åke däremot har ju några ord men dom är nog ganska hemmagjorda, som till exempel, just ordet knickedick eller plösjävel men dom är nog inte heller så hemska egentligen.
 
Vi fick aldrig något svar på varför det är som det är men man får sig en funderare (vilket jag egentligen inte behöver, min hjärna arbetar för högtryck ändå :-D).
 
Jennifer, hör och häpna, var pigg och alert igår då jag skulle ha upp henne, hon har längtat till skolan från dag ett, på jullovet. Och det är klart, många kompisar försvinner ju bort till släktingar och vänner och kvar i stan blir inte så många. Tyvärr brukar längtan till skolan avta ganska snabbt efter skolstart så jag räknar inte med några större förändringar vad det gäller väckningen av henne.
 
Idag ska jag iväg hem till Annika och jobba lite, sedan åker jag upp till henne på lasarettet, nu ligger hon på en annan avdelning och jag hoppas att dom kommer fram till vad dom kan eller ska göra. Det är ju tragiskt om hon bara ska ligga där och se tiden an.
 
Ni får ha en bra onsdag och kolla…snart är det fredag igen, otroligt!
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  ordet Knickedick hörde jag ofta äldre män använda när jag bodde i Göteborg. Låter ändå lite gulligt tycker jag 🙂 Trist bara att alla skällsord till / om / mot kvinnor är så jäkla grova medans samma typ av or om / mot män kan vara ”roliga”. Knepigt det där!
  Jomen din blogg är helkul 😀 Man lär sig ju massor med saker om helt osannolika ting 🙂

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Helena Nilsson Springare (2010-01-13 08:19)
  Man tackar och bockar, då vet jag ju att du är en av läsare iaf :), men jag tycker om din blogg också, men det är inte alla gånger man kommenterar.

  Javisst får man sig en funderare varför det är som det är, kan det bero på att kvinnorna, åtminstone förr i tiden, inte tordes säga ifrån så mycket, eller är det för att vi inte vill vara likadan tillbaka, för då är vi inte mycket bättre själva än dom som använder dom värsta orden? Hm…

 3. Theresé Hällsten

  Go mamma! *gör såna där rörelser som de brukar göra på amerikanske tv-shower*

  Jag kan nog komma på lite fula ord för killar också, men de kvinnliga namnen är nog alltid värre, tyvär… Jag brukar kalla Anders för Tjockis annars, när han är ivägen. Då brukar han bli så paff att han flyttar på sig. (Skulle han sätta på sig en helly hansen skulle han ju se ut som en piprensare, så han vet att jag inte är seriös) =D

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten