Jag undrar (ovanligt då, nä)

Man säger ju om man har 1 katt att den tror att den övriga familjen också är katter och av den anledningen drar den hem råttor för att bidra med födan.

Men vad händer då, till exempel nu då Theresé och Anders väntar hem en baby någon gång i Juni, och dom är ju dessutom ägare till katten Diesel. Vad kommer han att göra då babyn kommer?
 
Se den som en familjemedlem, ta barnet i nackskinnet och bära iväg med den, klämma ut ”kattbarnet” genom kattluckan för att lära den att söka upp sin egna föda, eller se den som en rival och börja märka ut revir?
 
Vi väntar med spänning.
 
Ps. det är av den anledningen vissa säger att man ska ha minst två katter, då får dom lära varandra hur man ska bete sig och bevarar därmed sina instinkter. ds.
Etiketter: , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Theresé Hällsten

    Jag tror att Diesel kommer vara livrädd för nykomlingen… En som skriker och lever om, luktar illa ibland och som dessutom bara sover… Men Diesel kanske kommer tro att det är en katt ändå… Fast Diesel vet ju att han får mat av oss, så han behöver inte jaga för att äta, så om han ska försöka lära Pyret att jaga så får han nog vänta en stund. Han förstår nog redan nu att något är annorlunda, för en annan duger bara ibland, och förut var det tvärtom, att man nästan tyckte att han var dryg… Får se om han tror att fåtöljen jag tänker köpa är till honom sen bara…

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Theresé Hällsten (2010-03-09 10:45)
    Jo nog vet han vart maten finns, och så mycket som Anders skämmer bort honom kan det ha motsatt effekt på katten, han tror att han är ett litet barn.

    Men jag vet ju också att han har ett litet lager med föda ute i ladan, säkert ett ”utifallattni” glömmer bort honom lager, hahaha…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten