Börskrasch

Jag undrar vad ordet skär i skärtorsdag, står för. Skär som i rosa, skär som i att skära brödet, skär som något man kan hitta i sjö och hav eller kan det vara ett helt annat skär?

Jag hittade lite påskpynt, tycker att påsken är för kort för att idas greja för mycket med det. När jag var liten (lite yngre än idag :-)), så pyntade morsan för fulla muggar, hon satte till och med upp påskgardiner, vilket jobb för något som skulle sitta uppe i en vecka. Det är ju snudd på att man tycker julen är jobbig på grund av alla gardinbyten.
 
Nåja, man gör ju som man vill och jag väljer att skippa vissa saker, ägg finns det dock gott om, både såna med godis i och dom man äter till frukosten.
 
Jag ska passa på att gratulera Anja, före detta bossens yngsta dotter, som fyller 18 år idag. Grattis från oss på slätten, hoppas du får en underbar dag. Jag råkar veta vad du ska få av din mamma, och du, det var inte jag som var orsaken till att du kom för sent till fotbollsmatchen igår, jag hade inte ett enda finger med i den bilåkningen, det var din mamma som var lite sent ute. Hon ringde upp mig och talade om för mig vad jag skulle säga om du nu skulle råka ringa och undra vart vi var någonstans. Jag tyckte det var lättast att inte svara om du nu skulle höra av dig. Då vet du det också 🙂
 
Killen som ska fixa Niccos dator, ringde och sa att hårddisken var på väg att krascha…fiiiint! Så nu måste han beställa en ny samt installera den, det gör han för 1100:- så det blir en smärre börskrasch för vår del, även om det var datorn som kraschade. Men vad gör man? Jo man gillar läget, betalar och ser glad ut, för Theresé intygade att det var ett bra pris, samt att hon sa att hon inte, och då underströk hon inte, ville se sin käre far, Åke, installera en sådan. Ja, jag tror inte att jag hade fixat det heller, faktiskt.
 
Nu önskar jag er alla en trevlig och munter Påsk, nä just det, det heter Glad påsk, inte munter. Det kan man ju också undra över, varför man säger glad påsk, man säger ju inte glad jul eller glad midsommar utan då ska den plötsligt vara god jul samt trevlig midsommar, hm?
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Lisbet Olofsson

  MARIA – har dui PÅSKPYNT…. helt underbart.
  Jag minns när jag var liten så plockade ma nin påskris eller videkisse i god tid så det skulle slå ut.

  Jag gjorde det en gång och när riset slog ut kryllade det av små krälande djur – då åkte det ut med dunder och brak.

  Ahhh jag har ju just kraschat typ..två diskar och vet att det tar nästan en hel dag att installer allt igen.
  GLAD PÅSK

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Lisbet Olofsson (2010-04-01 07:22)
  Jo, fast som sagt var, inget överflöd av pynt, bara så där i lagom mängder. Påskris har vi inte, hade för några år sedan då Nicco propsade på att vi skulle ha det, det stod ute på balkongen och inte hade vi så nytta av det, man såg det knappt. Men på stt och vis är det ju mysigt, om man orkar 🙂 Hoppas du får en Glad Påsk!

 3. Theresé Hällsten

  Skärtorsdag kommer av ordet skära, som i ”att skära med kniv” utan i det här fallet ”att tvätta/rena”. Jesus och lärljungarna tvättade nämnligen sina fötter den här dagen, och hade nattvard, då Jesus visste att han skulle dö… typ…

  Här är enda påskpyntet lite påskliljor i fönstret… och påskägg med godis då, eftersom jag inte vågar koka ägg, då det kan komma ett smärre anfall från Anders då… Har blåst ur några ägg dock, och funderar på att använda airbrushen på dem, så de blir lite roligare. Man behöver ju inte hänga dem i påskriset heller, utan kanske i gardinen…?

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2010-04-01 07:56)
  Hm, det är alltså fotbad som gäller idag. När jag läste det du skrev så såg jag först…ett smärre anfall från Anders, blåste ur några ägg, ungefär som han hade blåst ur dom, på ”sitt” sätt. Nrofff!!!

 5. Anja Collén

  haha tack så jättamycket Maria! Nej men det förstod jag ju att de var mammas fel hihi, hon är alltid sent ute;)

  Och TACK så hemskt mycket för presenten, det var verkligen perfekt!!

  Ha en bra dag, och GLAD PÅSK!

 6. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Anja Collén (2010-04-05 12:33)
  Youré welcome! Törs inte fråga om din present från mamma…än, jag tror nog att jag ringer henne först, innan jag skriver nåt här. Hoppas i alla fall att du blev nöjd över den. En Glad påsk till er alla från oss alla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten