Grytor, kaffepannor och koppar

Fick ett tips av Theresé, från tradera, där denna gryta finns att buda på:

Hon undrade om mönstret var detsamma som på hennes kaffepanna som hon en gång fick av sin farmor. Letade fram den och se, det var samma mönster:

Själv har vi två liknande kaffepannor, från arabia, men med vit bakgrund och brunt mönster. Jag hittade, i samma skåp, denna gryta, eller vad man kan kalla den för:

Undrar just om den tillhör samma serie, eller om det bara är emaljen som är lik.

Nu när jag liks är inne på detta om äldre saker så undrar jag om det finns någon som sett denna kaffekopp, på någon loppis, myrorna eller så, om ni råkar stöta på en sån kan ni väl hojta till.

Jag har nämligen tolv fat, uppe i stugan, men endast tre koppar (nej, det är inte jag som slagit sönder kopparna, dom har aldrig funnits där). Det hade som varit roligt att ha några fler att matcha faten med.

Etiketter: , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Anne-Marie Mäkelä (2010-09-13 17:40)
  Perfekt! Ja dom är verkligen en njutning att dricka kaffet i, min mamma älskar dom och har också spanat efter såna men endast hittat äggkoppar, dom skulle ha 175:-/st, för dom…huvva. Hoppas att kopparna är lite billigare då 🙂

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Katarina (2010-09-27 21:57)
  Ja, den är fin, men jag undrar om det inte ska vara ett lock till den? Säkert grönt. Loppisar är jättekul men dom får gärna vara lite organiserade, typ returcentrum i vännäsby. Dom har mycket saker och överskådligt. Även antikhusen i Rödåsel, det finns ju numer två stycken antikhus där, samma ägare men olika saker, dom rekommenderas varmt.

 3. Annette

  Hej
  De där kopparna är inte så lätta att springa på. Underbara är de i alla fall. Det är Marianne Westman som designat dem och de heter Pomona.
  Jag hittade dem på en sida som säljer antiksaker och där kostar de 490 kronor styck. Så drick med njutning och diska dem med omsorg 🙂

  Jag har ytterligare en modell av den gula Arabia serien – en kaffekanna. Kolla gärna på den och andra saker i min blogg 🙂

  Hälsningar Annette

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten