Helt sjukt…sjuk

 

Så åkte man dit, till slut. Hemma med värsta förkylningen som verkar sitta ganska så långt ner. Sen räcker det inte med det, nejdå, några fina vaglar i vänster ögat har retat i någon vecka nu, jag är lite orolig över alla streptokocker som florerar på förskolorna och synen på det ögat har blivit så mycket sämre, jag kan inte läsa texten på tv:n även fast jag har glasögonen på mig. Nå, jag har skickat in en bokning till vårdcentralen så jag hoppas jag får komma dit idag eller imorgon.
 
Man är precis som småbarnen i början av deras förskoletid, man ska gå igenom hela registret med bakterier som finns i dom miljöerna, sedan blir man värsta superman, och klarar av det mesta. Det är bara att gilla läget.
 
Jag läste i tidningen att dom ska dosera rondellerna så dom lutar utåt istället för inåt, enbart för vattenavrinningen. Låter väl kanske bra, men kan bli fruktansvärt spännande också, om det blir en ishinna i rondellen. Vart hamnar man då om fästet på däcken släpper, förmodligen i dikeskanten. Ja, jag vet, man ska anpassa farten, men vad hjälper det om det är en rejäl ishalka…ingenting, släpper det så släpper det.
 
Sedan stod det också att den nya rondellen dom byggt uppe vid Kvantum, den lutar inåt, för det bygget bestämdes innan dom kom på att dom skulle göra tvärtom, hm…undrar just hur länge det då dröjer innan den ska rivas upp igen enbart för att den inte följer reglementet? Man ska aldrig upphöra att förvånas över vissa bestämmelser, lagar och förordningar.
 
Jag vet att jag för längesedan såg ett program på tv som handlade om en kille som uppfunnit en ny typ av asfalt, allt vatten rann rakt igenom. Jag vet att det skulle bli dyrt att framställa, men varför kan inte den asfalten användas vid just rondellbyggen och kanske på andra speciellt utsatta ställen? Det kanske blev lönsamt i längden.
 
Nä, nu ska jag äta frukost, om Nicco har tur kanske jag fixar en till henne med, nu då jag har tid. Ha det gott!
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

12 kommentarer

 1. Theresé Hällsten

  Man kan ju inte ”gilla” det här inlägget om du blivit sjuk… Du får se till att vara frisk till nästa vecka! Umeå är ju förresten rondelltätaste staden i Sverige, per invånare. 60st finns det, tror jag att jag läste. (Och jag som klagar på Uppsala…) Du får låtsas att du kör NASCAR, för då åker de ju runt-runt… =P (Iofs så då är ju bilarna sneda också, för att klara av den konstanta lutningen)

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2010-10-20 08:40)
  Fast det bästa med att vara sjuk just idag är att jag kanske har fått göra bort det då tills ni nu ska komma. Om vi nu ska klara rondellkörningarna så får vi väl fixa en sån där NASCAR bil då, som tydligen redan är preppad att klara av doseringen på rondellerna 🙂

 3. Helena Nilsson Springare

  Men usch.. det låter inge vidare 🙁 Krya på dig och hoppas du blir av med de där vaglarna.. brr.. ont och läskigt! Här har vi *pepparpeppar* klarat oss, men jag tror att det är för att vi har en Viggo som drar hem förskolebaciller till oss alla så vi e immuna haha..

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Helena Nilsson Springare (2010-10-20 12:01)
  Förmodligen så har ni blivit det nu, men det är väl det jag räknar med att bli…så småningom.
  Men det kändes konstigt att bli så här förkyld, det var år sedan, och då rökte man dessutom. Så för mig är det då bevisat att rökningen försämrar ens förutsättningar att hålla sig frisk/are. Sen tror jag också att jag kommer att bli frisk, fortare idag än om jag hade fortsatt att röka.

 5. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Björn (2010-10-23 10:04)
  Inte helt otroligt, men varför skulle man inte kunna använda den då, istället för vad dom nu gör. Säkerligen en kostnadsfråga, men som sagt, det borde väl kunna göras en liten kalkyl på detta…tycker jag.

 6. Björn

  Någon smart person har säkert redan gjort en kalkyl på kostnaden och kommit fram till att det gick så mycket pengar att de inte skulle ha råd att bygga lika många rondeller då 🙂

 7. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Björn (2010-10-24 09:19)
  Hm, fast jag undrar om dom då räknade in vad alla olyckor kostar, som sker i rondellerna? Men det är säkert som du skriver, då skulle dom inte haft råd med alla rondeller som formligen stiger upp ur markerna…överallt. Men jag tycker ändå att dom flesta rondeller funkar bra, åtminstone hittills. Om man tänker på hur det såg ut på vissa ställen där det var trafiklysen istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten