Mera konstigheter

 

Blomman jag visade igår är inte den enda konstiga växten vi har, Nicco fick en kaktus av Birgitta för flera år sedan, den höll sig i skinnet fram till förra sommaren, då vi kommer hem från semestern så hade det helt plötsligt slagit ut en mörklila, luden, stor blomma i formen av en stjärna. Jag blev först rädd i tron att det var ett djur av något slag, jag visste inte ens om att den där kaktusen kunde blomma. Men den var ganska så fin och ovanlig.
 
Detta trodde jag då var den sista blomman vi skulle få se, men i somras gjorde den samma sak, med den skillnaden att den fick en blomknopp, det såg lovande ut under någon vecka och sedan skrumpnade den bara ihop. Det gick ett tag sedan kom nästa knopp, samma visa, den torkade och en tredje gång, sen gav den upp.
 
Den tredje knoppen tog jag lös för att visa Nicco då hon satt vid bordet, jag klämde lite lätt på den för att hon skulle få se att den var torkad…*POFF* lät det då den small sönder och jag hoppade rätt upp. Nu, strax innan jul, kom en ny knopp, häftigt tänkte jag och skyndade mig att fota, tänkte ta ett kort på hela händelseförloppet, men tji fick jag. Ett kort på knoppen har jag men sedan torkade den bort, hmph.
 
Idag kommer gänget från Järlåsa, så det blir nog till att städa lite, en sväng upp på Mariehem ska jag göra, för en kopp kaffe hos mina föräldrar, fast farsan jobbar nog, en titt inne på affären bör jag också ta, då jag behöver tvättmedel till kvällens tvätt. Jag städade lite på toaletten igår och se hur duschdraperiet ser ut då man har katter:
 
Jag vet vem som är den skyldige…Enya, hon är hopplös på att gnaga på saker, är det inte dörrhandtagen (i järn) så är det golvlister, tidningshållare eller plastpåsar, jag har talat om för henne ett antal gånger att hon inte är en get, men hon tycks inte fatta vad jag säger. Nå, nu önskar jag er alla en fin dag!
ps. Det är Nicco som fångat förövaren Enya, på kort ds.
Etiketter: , , , , , , ,

5 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Anne-Marie Mäkelä (2010-12-30 17:35)
  Nu var jag nog lite för snabb… jag tänkte att det var julkatusen du syftade på men förstår nu att det var den andra saken, den vet jag inte vad den heter, bara att det ska var en katus av något slag.

 2. Marja Granqvist

  Enya ser mera ut som ett lejon på bilden.
  Det är typiskt att kaktusar blommar när man inte är hemma, de kanske torkar ut eller känner sig övergivna. Jag hade en massa kaktusar förr, som alltid överraskade mig med fina rosa blommor när jag hade varit borta på somrarna.
  Ibland kan det ta flera år innan den första blomman kommer,konstigt att knopparna inte utvecklas förden har ju blommat en gång. Prova att inte vattna något alls när knoppen kommer.
  Kram

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2010-12-30 22:36)
  Jag tycker inte att jag gör något annorlunda då den fått knoppen…jag är gansnka så snål med vatten till alla våra blommor, sen trodde jag att denbara skulle blomma på sommaren med sol och värme, inte i -24 grader och gråväder 🙂 Den kanske kände att det var slöseri på resurserna. Tack för tipset i alla fall, ska tänka på det nästa gång och inte ens slänga ett getöga på den 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten