Tack så mycket

Nu har vi varit på centrum och handlat, chefen och jag, en tvättmaskin snurrar på toaletten, disken är undanstökad och det sprider sig just nu en doft av lime och pepparkakor, då vi har en cheesecake i ugnen, det ni!

Och nu stundar väl en liten lunch break, innan vi fortsätter med annat.

Chefen, min nya,har en förmåga att tacka för allt, inte bara för maten, utan för precis vad jag än gör, så vi pratade om just det där med att säga tack, det var något hon hade fått lära sig som liten och som hon även lärt sina barn.

Det är ju trevligt när någon tackar för det man får men jag sa också att jag tror att just barn, om dom inte förväntat sig att få något, kanske känner sig smått generade, speciellt om det är någon dom inte känner så bra, och sen ska man visa tacksamhet mot denne någon.

Då berättade hon om en av hennes döttrar som vid det tillfället inte var speciellt gammal och dom hade varit till läkaren som tagit en spruta på henne, hon tog sedan honom i handen, neg och tackade så mycket.

Ja, sa jag och skrattade, undrar just vad den läkaren tänkte…stackars barn, hon kan inte ha det så fett hemma om hon tackar så fint för att hon fått en spruta 🙂

 

 

8 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Jan A (2011-01-14 12:26)
    Salut! (eller betyder det skål, hm…) Nå, det var väl obra, men om ni ”bara” är utan vatten, vad ska vi då gissa att vi är utan, uppe hos oss, i the hunted house 🙂

  2. Marlen

    På tal om barn, så är du så otroligt lik en gammal barndomsvän från mitten av 70-talet när jag bodde i Umeå 😉

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Jan A (2011-01-14 14:08)
    Ehh, ok, vi har vatten…brunt, ofräscht. Vallmmovägen var en återvändsgata så jag trodde först att jag inte skulle få köra in här, det står några traktorer eller grävmaskiner därnere. Jag har spolat upp vatten i badkaret…utifall att, så har man åtminstone spolvatten.

  4. Marja Granqvist

    Mitt lilla barnbarn, som snart fyller 12 år, tackar varje gång hon får en komplimang. Om jag säger att hon är fin eller klok… säger hon ”Tack mormor”. Hon tackar när hon får saker också, men just komplimanger är så fint att hon tackar för. En spruta skulle hon nog inte tacka för, tror jag.:)
    Ha en bra fredagskväll.

  5. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Marja Granqvist (2011-01-14 18:51)
    Låter som en självsäker tjej, för jag kan mycket väl tänka mig att speciellt tonåringar som får en komplimang om att dom är duktiga, fina etc, gärna vill ligga lite lågt, att säga tack är som att säga att det är ju precis vad jag är. Låter bra, tycker jag, att ditt barnbarn säger tack, jag önskar att fler skulle göra det också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten