Algoritm in real life, eller snackar vi om dom berömda Trollen

Trodde inte mina ögon då jag var inne på Kvantum Kronoparken igår. Jag upplevde Algoritm in real life and time, wow!

Så här var det. Då jag och Miss S, satt på Café Victoria i måndags, så berättade jag om Annika Collén, kvinnan jag hade ynnesten att jobba hos, under flera år för en himla massa många år sedan.

Hon hade nämligen varit iväg på en resa till Belgien, kom hem och var euforisk. Hon hade nämligen ramlat över Belgiska sockervåfflor. Detta resulterade sedan i ett större inköp av ett tadaa…industriellt våffeljärn och x antal frusna degar som blev till fantastiskt goda, Belgiska sockervåfflor.

Till er som aldrig smakat dom gjorda i detta våffeljärn och med den degen, så är det svårt att förklara. Den frusna degen påminde i konsistens som en bulldeg, så det var inget man hällde ut i järnet. Och smaken, mina vänner var speciell, även den. Inte att förglömma Annika. Hon som aldrig tycks fundera länge över saker hon ger och har gett sig in på. Hon bara gör, går det så gå det, går det inte så tar man nya tag.

Och av den anledningen har hon ju också uppfyllt en livslång dröm, den där om det egna bageriet. Jag kan inte heller förklara hur det ser ut däruppe i Vojmån, man måste nog bara åka dit och uppleva hela grejen.

Nå, nu håller jag på dribbla bort mig i annat, tillbaka till den där algoritmen.

Jag går in på Kvantum för att införskaffa lite matvaror och vad ligger där på en hylla, gömd bakom en pelare vid brödet om inte ett packe Belgiska våfflor med sockerpärlor. Det kanske är det närmaste som Algoritmen kunde komma 😅 Eller så är det vad vi brukar säga: ”Då man talar om trollen” Fast lite svårt att benämna våfflor som Troll, haha

Ett paket hoppade ner i korgen, men utan att ha smakat på dom kan jag sätta en slant på att det inte alls är samma upplevelse som den som kom från dom som Annika gjorde. Men jag ska återkomma om den då jag testat. Fast visst kan man nästan kalla detta en Algoritm i riktiga livet, eller vad?

Till er som kanske inte har koll på vad det är:

” En algoritm är en sekvens av instruktioner som en dator följer för att lösa ett problem. I sociala medier är algoritmer utformade för att hjälpa användare att hitta innehåll som är mest relevant och intressant för dem, baserat på deras beteende och tidigare aktivitet på plattformen.”

Efter utförd leverans till mamma, av soppan, bröd och kakor. 2 koppar kaffe och en pratstund så åkte jag ner till Östra Station och fotade flickan i fönstret… 16 april 2022

16 april 2024

2022

Och igår 2024

Pampiga hus, och jag tror definitivt att Coop, som öppnar nästa vecka, kommer att glädja många som bor där i omgivningen.

Åke fick sålt Tuggern igår. Snabb affär utan prutning. Det var 2 killar som kom och hämtade den. Skulle försöka få den på rull och använda den som arbetsfordon. Åke blev lovad ett återbesök som involverade en gratis öl, som tack för köpet och bevis för att den fick liv igen.

Den här bilden kom i flödet då jag föreslog Åke att sälja sitt projekt

Kan det ha varit en Algoritm, det med, och hänvisar till nya projekt för Åke… haha

Lite snö i luften idag, men det är fortfarande april, så…

Ha en fin onsdag, allihop!

Maria Lundmark Hällsten