Trägen vinner…förhoppningsvis

 

Det blev en lång och tung dag igår…det hjälps inte, tio timmars arbete är minst två timmar för mycket, i alla fall med det jobbet man har. Så, då är det ju tur att detta endast inträffar en helg av fyra. Synd bara att jag bytte bort min helg som jag egentligen skulle ha haft till nyår och det är den jag jobbat in nu, vilket innebär att kommande helg, även den, är min. Tio timmar på lördag och likadant på söndagen, puh! Fast å andra sidan, jag blev ju långledig vid nyår så jag ska inte klaga.
 
Vi hade ju främmande (konstigt ord det där, främmande, när man pratar om någon man känner, hm…kanske skulle heta bekantingar istället) i lördags. Åkes moster Gunilla och hennes man Bertil. Vi drack kaffe och pratade om livet i allmänhet. Vi fick oss en fin bukett rosor, som var både från Gunilla och Åkes andra moster, Vivan, Niccolina har fotat den buketten och bilderna är så fina att jag tycker ni ska kolla in dom, här är länken: niccolinah.blogg.se/category/bilder.html
 
Min moster, Linnea, ringde igår kväll för att beklaga sorgen. Hon talade om att hennes man fått ett års Internet av deras söner, och nu hade det installerats en dator. Ja, sa hon, hon hade sett att jag googlat…fast hon menade nog att hon sett bloggen. Datorn är knäpp, fortsatte hon, ibland kunde hon inte få igång den och andra gånger startar den av sig själv. Rätt var det är, och mitt i natten, så står skärmen där och lyser som en ficklampa, sa hon, andra gånger, då den inte kan stängas av, så är det bara att slita ur sladden.
 
Ja, sa jag, men ni lär er ju snart hur det fungerar. Haha…sa hon, det är inte vi det är fel på, det är det där j-kla datorn. Sam har nog suttit där och ibland hittar han något att läsa och till och med har han hittat att han fått ett mejl, men nästa gång vet han inte vart han hittade det. Jaja, trägen vinner nog, och jag tror att dom kommer på det…till slut. Man bör nog sitta någon gång varje dag för att det ska fastna. Ja, Theresé, jag kommer nog ihåg hur det var för oss också, dina kära föräldrar, i början 🙂
 
Nu får jag önska er en fin måndag, jag slutar då i alla fall klockan två och det känns skönt, sedan har vi bastun ikväll och jag tror at jag går ner dit en snabbis, sen ska vi nog till huset, allt som är gjort är ju gjort.
Etiketter: , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Theresé Hällsten

  ..vadå?! Jag hade ju inte ens tänkt pika ert datoranvändande..! Annat var det när jag utbildade pensionärer i data, åt kommunen. *skratt* Vissa förstod inte hur man startade den, och andra trodde att den fick virus om man nös på den. De tog en stund, men de lärde sig. Gäller nog bara att våga, så därför lovade vi att personligen titta på deras datorer om något skulle strula under kursen. Sen finns de ju de som tror att de har virus i faxen =)
  Mysteriet med att datorn startar mitt i natten kan vara att man har schemalagt att den ska gås igenom för virus och annat. Bara en tanke…

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2011-01-24 09:00)
  Hehe…annars kanske den startar, bara för att. Eller kan den vara hemsökt, aja, dom får klura på det. Lät bara så roligt då hon skulle berätta om deras nya hobby.

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Fru Karlsson (2011-01-24 12:25)
  Det är verkligen tufft, men jag skulle inte byta bort det, fördelarna och glädjen över att göra någons dag, betyder mer. Synd bara att det inte finns så mycket extra personal att tillgå, vart är nu alla arbetssökande, kan man undra, för här finns det jobb så det räcker och blir över. Ha det gott!

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Fru Karlsson (2011-01-24 12:40)
  Fast vi har sökt efter extrapersonal, ända sedan jag började och än har vi inte hittat någon. Och redan nu ska vi ju också börja tänka på semester etc, så ni som känner er hugade och kan tänkas vilja ha något extra, varsågod och sök.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten