Royal straight flush, jo jag tackar

 

Då får jag börja med att gratulera Niccolina, 13 år idag…kanske det blir någon present och nåt gott att fika ikväll, vi får se 🙂 
 
Jag skrev ju igår om det här med att dra smygen, i min ungdoms dagar, spelade vi mycket kort uppe i stugan. Många gånger var det poker med insats, 10 öres, så man blev sällan rik på vinsten, men det var inte att förakta.
 
Vi spelade också Chicago, en typ av poker med poängräkning och tre byten, för att avslutas med att spela en kul. Vi var ibland ett helt gäng, samlade runt bordet uppe på vinden, och det var inte alltid kortleken räckte till, om man körde med tre byten.
 
Vid ett sånt där tillfälle så skulle min kusin, ta en kort paus för att springa iväg och göra något. Vi som blev kvar däruppe, tittade på varandra, och det var som om alla hade samma tanke. Jag greppade leken och fort som ögat sorterades den så att vid nästa giv, skulle vi som satt där få in varsin straight flush, förutom jag som fick en royal straight flush, det högsta du kan få och den stackars kusinen som bara skulle få dom skräp kort som blev kvar.
 
Han kom tillbaka och jag låtsades väl att sitta och blanda och snärta i kortleken, sedan delades korten ut och han blev mäkta förvånad då ingen ville ha ett byte, förutom han själv. Nu tror jag inte att han var världens bästa förlorare, på den tiden det begav sig, han blev nämligen så arg då vi visade vad som gjorts och vi skrattade högljutt åt vårt tilltag, men det gjorde inte han, han slängde sina kort i bordet och smällde igen dörren på vägen ut, Ooops, så kan det gå om inte haspen är på 🙂
 
Idag står det städning på schemat, sen lovade jag Nicco, vid något svagt tillfälle att jag skulle göra hennes favvofrukost idag, scones, så det är väl bara till att sätta fart. Hoppas ni får en bra dag, det ska vi ha.
Etiketter: , , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Hjäälp.. en tonåring *skrattar* Berätta om det blev någon skillnad.. jag är lite rädd för den dagen då mina barn blir TON åringar.. låter så.. jaa.. som att vi mammor blir som så.. ålderdomliga eller vad man ska kalla’t haha…

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Helena Nilsson Springare (2011-03-16 20:43)
    Jag tror inte det blir någon skillnad, kommer ihåg Theresé i den åldern, hon såg man aldrig till, antingen satt hon på rummet och häckade eller så var hon ute. Nicco, är nästan likadan, men hon tar ofta hem kompisar hit, men man ser dom lik förbenat inte 🙂 Sen spelas det en hel del musik, om det är det som betyder att vara ”ton”åring 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten