Tjosan!!!

 

Noterade att en ”ny” bok hade dykt upp i tv rummet, tittade närmare på den och undrade för mig själv vad nu Åke hade grävt upp för…dynga. Det var den här boken:
 
En Jokkmokks Jokke, som skrivit en bok om sitt liv. Han har aldrig intresserat mig och det enda jag egentligen vet att han gjort, är sången Gulli-gullan. Nå, jag började bläddra i den och jag fastnade nästan direkt i den, här får ni ett kort, direkt citat: Nu tog det bara eld i fars praktfulla helskägg och mustascher. Jag har aldrig sett min far så skrämd och snopen. Den synen glömmer jag aldrig, i synnerhet som jag vågar påstå att det var enda gången som jag såg far rakad. Han blev som en ny människa. Slutcitat.
 
Nu har jag inte kommit så väldigt långt i den, än, jag tog nämligen med den på jobbet och nu läser jag den tillsammans med chefen. Den är både sorglig och rolig, den handlar om fattigdom och nöd, dom var elva barn i familjen och pengarna som Jokkes pappa en gång i tiden hade haft, hade människor lurat av honom, men boken innehåller också en del roliga historier och knepiga gubbar och gummor. Jag återkommer då jag läst den klart, så får ni höra om den är värd tiden man lägger ner på en bok.
 
Det blev en något försenad middag igår, då jag var tvungen att stanna av på affären och införskaffa lite föda, innan jag kom hem. Det blev hemkoke potatismoset med ugnstekta frukostkorvar, fyllda med en röra av ost tärningar, bostongurka och crème fraiche, rekommenderas varmt…inte bara att ätas varmt, det är gott också 🙂
 
Sen kom Åke på att han skulle börja riva grindstolparna i staketet. Vi har nu tänkt byta staket, bredda infarten, och sedan bygga ut altanen, och nu är det i alla fall påbörjat.
Han har tänkt få in bussen här på gården, så vi kan städa ur den innan vi ska börja använda den. Sen är det väl inte tänkt att den ska stå här hela sommaren, vi skulle ha velat ha haft tag i en uppställningsplats, någon här som vet av ett bra ställe? Vi kan ju alltid betala en slant, givetvis. Hör gärna av er i så fall, mejl [email protected] eller ring 0730-306518.
 
Idag ska jag nog bara ligga lågt, tror jag. Har så ont i armarna och handlederna, som tur r ska jag upp på lasarettet nu på onsdag, så får vi se om dom hittar nåt galet. Nå, jag önskar er alla en fin måndag.
Etiketter: , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Ingemar Wahlström

  Tänkte direkt på JokkmokksJocke då jag såg rubriken.Han hade nog bitvis rätt tufft, om jag minns rätt. Har du hört Gulligullan på engelska? En lätt absurd uplevelse. Ha en bra vecka!

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Ingemar Wahlström (2011-05-23 07:33)
  Hahaa…gulli-gullan på engelska, nopp, det har jag inte, men kan tänka mig att den låter rätt så galen. Får kolla youtube, om den kan finnas där. Ja, han hade det nog inte så lätt alla gånger , men fixade livet ändå och var positiv.

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2011-05-23 22:23)
  Jag ska på klin neurofus lab, där dom ska koppla lite ström i armarna för att se vart problemet är eller nåt sånt. När jag gjorde detta för 13 år sedan, så träffade jag bara en läkare som stack mig med en nål i fingrarna och konstaterade att det var karpataltunnel, utveckligen går framåt 🙂 Ja, Jokke hade nog lite egen engelska, tror jag, svårt att höra specifika ord, men det låter kul.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten