En hög med knäppgökar

 

Så hade man bara tio arbetstimmar kvar innan ledigheten, det känns faktiskt ganska så skönt. Om man däremot räknar upp vad vi ska göra så tycks tiden bara komma att försvinna, tjopp tjopp så var fyra veckor gjorda.
Vi åker väl upp till Malå imorgon, om allt går som vi vill. Theresé, Anders, Sally och Melissa, kommer upp på midsommarafton, sen åker vi hem igen, senast måndag för på tisdag ska Eloise till veterinären.
Efter det är vi hemma till wheels och när den helgen passerat åker vi upp igen…till stugan, hinner vara där några dagar sedan är det dags för midnight sun, i Piteå, tävling i tillbaka till stugan sedan tävling i Fällfors och vet ni vad, sen är semestern slut…huvva. Fast å andra sidan, sommaren är ju inte slut, inte heller alla helger, och tiden man är ledig är precis lika lång som den alltid varit.
Vet att jag skrivit om detta tidigare men jag håller på att tycka att det är rent ut sagt skrämmande. Alla konstiga människor som passerar trafiklyset här utanför och som inte kan ha gått på alla körlektioner med tanke på hur dom kör. Vi ser bilar och EU moppar som kör mot rött, varenda dag.
I förrgår blev jag vittne till något så korkat så jag satt här och såg förmodligen ut som en fågelholk. Det var en mamma och hennes, gissningsvis 3 åriga dotter. Flickan hade den minsta modellen av cykel och stödhjul på den. Mamman satt kvar på sin cykel, tryckte på knappen och började sedan gaffla om att dottern skulle kliva av sin cykel. Dottern i sin tur vägrade, när mamman tjatat tillräckligt (fortfarande sittandes på sin egen cykel) så klev dottern av och då blev det rött för dom och bilarna började köra.
Sen ropar hon åt barnet att dom skulle cykla, då kommer bussen så dottern pinnar på allt hon har så hon hinner över, mamma kommer lite på efterkälken och bussen får bromsa för henne. Snacka om att lära barnen rätt och fel…eller bara fel. Och vem fasen är hon att tala om för barnet att hon ska stiga av cykeln då hon inte gör det själv? Nä, knäppare gök får man leta efter.
Eller egentligen, man behöver inte leta så länge efter gökarna, dom passerar ju här, varje dag. Igår kväll då vi satt härute kom en bil och rundade kyrkan med skrikande däck, inte körde han femtio inte, jag satt bara och väntade på att få höra tjutet från bromsarna och sedan en smäll, som tur var kom den inte.
Nu önskar jag er alla en fin dag!
Etiketter: , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Anne-Marie Mäkelä (2011-06-19 09:29)
  Hej Anne-Marie!Det var ett tag sedan 🙂
  Jo jag ska nog ta det lugnt…det är jag ganska duktig på också. Jag brukar välja mina projekt och vad jag ids gorma på med. Jag har aldrig några måsten utan bara saker som jag väljer att göra, för att det är så skönt då det är klart. Ha en fin sommar!

 2. HB

  Jaa fy så hemskt. Ja så är det ju!! Barn gör INTE som man säjer, utan de gör som MAN gör! Håller med , det finns många knäppgökar. Hoppas du får en skön semester, men det verkar väldigt fullspäckat program. Är det roliga saker kanske det är ok? Men man ska koppla av också tycker jag, fast ibland är det ju att koppla av fast man har fullt upp, eller hur? 🙂

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till HB (2011-06-19 10:06)
  Exakt så är det, och det är ju därför vi bör föregå med gott exempel…fast det är inte alla gånger man lyckas. Att tävla är roligt och det ser jag verkligen fram emot, synd bara att helgerna blir bokade till detta, men jag kommer att njuta av varje dag och göra vad som faller mig in…till största del i alla fall 🙂 Ha en fin sommar du med!

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Helena Nilsson Springare (2011-06-19 21:13)
  Eller så har vissa föräldrar inte så mycket mellan öronen…typ lucka lucka tomrum. Jepp allt är bra, till och med skitbra, jag har ju semester, ju 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten