Helt ”normalt” för oss…

 

Semester…och man kliver upp strax efter halvsju, hm…då är man ju inte riktigt, riktig 🙂
Men vi hade ju en del planer för idag, vi skulle (ja ni läser rätt, skulle) upp till stugan men det blev en liten ändring av planerna. Vid lastningen av Camaron så gick det lite halvgalet, den hittade nämligen på att den skulle börja slira då han kommit in i lastutrymmet med den följden att den ställde sig med bakskärmen ända mot dörrkanten, att släppa ut den igen hade resulterat i en mosad bakskärm, så det var inget alternativ.
Efter måttande, kikande och funderingar så uppenbarades vad som orsakat sladden, vi har nämligen bussens reservdäck liggandes i mitten, längst upp i lastutrymmet och av någon anledning tog nu däcket i, under Camarons headers, och satt fast. Hm…obra, är väl det rätta ordet.
Åke provade att pumpa i mer luft i framdäcken på Camaron, det funkade inte, sen var det bara att säkra den åt alla håll och kanter, pumpa upp den med domkraften och sedan tog han ett spännband och kunde dra bilen åt sidan…problemet löst och bilen fick vi ut.
Nu var det tänkt att vi skulle lasta idag, lämna Nicco och katterna uppe i Malå och dra vidare upp till Arvidsjaur, där finns nämligen bussen som vi ska ta en närmare titt på. Lite bråttom är det också eftersom han som äger den, åker iväg på semester imorgon. Men så vaknar man upp till detta regnade, och att försöka lasta en bil i blötan, det har vi provat förut och då kan man räkna kallt med att den kommer att slira hela vägen upp. Så alternativ ett: Vänta ut regnet och hoppas att det torkar upp idag. Alternativ två: Vi tar Mazdan och bränner iväg upp till Arvidsjaur, vid eventuellt köp av buss så lastar vi Mazdan i den, kör till stugan, lossar bilen, fortsätter hem.
Här gör vi sedan en rockad av alla saker, packar och gör klart och åker upp imorgon istället. Mm, det låter som att det får bli så. Vi ids inte ens väcka Nicco, vi ringer henne om några timmar och säger att vi är däruppe, moahaha…fast ingen blir säkert gladare än hon, då får hon ännu en dag med sina polare.
Det var ännu en ”normal” dag i Lundmarks-Hällstens liv, mjoda. Ni får ha en bra dag, våran kommer säkert att bli innehållsrik…eller vad tror ni?
Etiketter: , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Theresé Hällsten

  *suck* Tur att man inte alltid måste brås på sina föräldrar… Ringer sen… Måste väl planera lite inför vår resa också… Kolla om Dungers har öppet något till helgen, eller kanske måndag? HP’s också för den delen, för vi måste väl säkert ha något att äta på fredag, och jag tvivlar på att vi åker till Maxi innan frukost…

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2011-06-20 07:56)
  Moahaha…lugn du, det kanske kommer, i efterskott. Om det är frukost du menar, på fredag, så finns det saker här, smör, ost, bröd etc, köttbullar i frysen och annat, jaja, vi hinner prata sen.

 3. Marja Granqvist

  Alltså ni är för härliga med allt ni står i med. Ibland har jag lite svårt att hänga med, men det beror väl på att jag skulle ha gett upp för länge sedan.
  Lycka tillmed era planer. Det brukar ju alltid lösa sig till slut… eller?
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten