Det blev ett nytt år i år också

 

Inte kunde man tro att det skulle gå så snabbt innan det blev ett nytt år… igen, men det gjorde det och förmodligen kommer detta år att gå lika fort om inte ännu snabbare.
Gårdagen bestod mest i förberedelser, framplockande, matlagning, bak, städning och sedan kom allihop. Fördrinken stod familjen Jonsson för, och här blandas det för fullt:
Sedan hade Lena fixat en förrätt som heter duga, det var en räkblandning i tunnbrödskorgar och det var hur gott som helst. Middagen ordnade jag och det var helstekt fläskytterfilé med en potatisgratäng och löksås eller alternativt bearnaisesås till, sallad hade Thord och Camilla ordnat. Avslutade sedan hela måltiden med Theresé hembakade choklad/kola kaka, jättegod, och givetvis kaffe till den.
Sedan klämde vi in oss i tv rummet för bildvisning a´la Brändström, och när den var klar var det bara att klä på sig och gå ut för fyrverkerier, och korvgrillning. Korven stod Jitte och Mats Karlsson för. Och det var riktigt skönt att ha grillen att värma händerna på:
Här ligger en kallgrillad korv.
Inne i värmen igen så hade Åke en liten filmvisning från 50 års firandet i Maltträsk för dom som ville och andra satt i det andra rummet och pratade. Sedan plockades skivspelaren fram och det poppades musik för fulla muggar Ebba, Camilla och Thords 7 åriga dotter, dansade bäst av hela högen och drog upp tempot för dom andra som kände sig hugade.
Och dom sista kvarvarande, rock och dans entusiasterna höll igång oavbrutet till Åke släckte ner vid tre tiden och vi fick krypa i säng. En mycket trevlig kväll och ni kan ju gissa att det syns idag 🙂
Med andra ord vet jag också vad jag nu ska göra… börja stöka undan lite. Önskar er alla en mycket god fortsättning på det nya året.
 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten