Sjukt, sjukt!!!

Visst är det märkligt… jag ringer på vårdcentralen för att höra hur och när, röntgen kommer att kontakta mig, får till svar att jag bör nog ringa upp på röntgen själv, och puscha på dom.

Jag gör så och får först veta att detta kommer inte att göras innan sommaren… say what??? Jag får prata med en annan som jobbar där och jag säger att jourläkaren sagt, att detta skulle göras, så snart som möjligt, helst nu i veckan och nu får jag höra det blir först efter sommaren, hur kan det stämma?

Hon bläddrar i några papper och frågar om det går bra på tisdag, klockan tio. Jamen självklart, men vad had hänt om jag suttit här och förväntat mig att dom skulle höra av sig? Och här snackas det om att folk som är sjukskrivna, ska utredas snabbt för att få komma tillbaka till jobben, men sedan räknas en akuttid på röntgen, att ta några månader, vart tog den snabbheten vägen då?

Och som många sagt förut, och säger än idag, man får inte vara sjuk för att klara av att vara sjuk. Man ska ha ork, tid och man ska veta vart man ska vända sig, för att "bråka" och hålla ordning på alla instanser där man kan hamna… det om något, är verkligen sjukt!

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Det är ju inte klokt att man måste ringa själv hit och dit för att något ska hända. Der var samma med min åderbråcksoperation i höstas. Jag ringde för att höra när ungefär den skulle bli, för jag hade väntat hela sommaren. Ja, de hade ju kö… Hur lång då,frågade jag? Kan du komma om en vecka, var svaret jag fick.
    Så bra att du orkar stå på dig! Hoppas röntgen går bra. Kram

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Marja Granqvist (2012-05-26 00:18)
    Visst är det knepigt, och man kan ju undra vad läkarna på vårdcentralen har för ledningar till dom olika avdelningrana på NUS, då man får höra en sak av dom, och en annan då man ringer dit. Jag tror inte att dom hittar nåt på röntgen… men det kan väl vara bra att kolla ändå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten