Vilket mörker!!!

 

Man kan ju undra vad dom håller på med… seriöst. Ni kommer ihåg att jag skrev att dom kapat av björkarna som planterats här utanför… ja, ren stympning alltså. Och igår fick jag ett mejl från en undrande ”Kul-Janne” vad som nu försiggick med björkarna.  Jag kan tyvärr inte skryta med att jag noterat det (kan bero på mitt förvirrade tillstånd), men hör och häpna (och kolla in korten jag tog), nu har dom plockat upp björkarna och ställt dom i högar runt på området:
Ehhh…ok, har dom ångrat sig eller vad? Passar också på att tacka Janne och Ingegerd för kaffet igår, tack tack!
Kolla nu in vart vi bor, huset till höger alltså, vilket mörker:
Det finns ingen lyktstolpe på cykel/gångbanan utanför oss, och kommer man hem på kvällssidan så är det ju totalt mörker som råder, så länge vi inte tänt brolampan, man kan ju tro att vi bor i ödemarken.
Här är ett kort taget i vårt grindhål, till höger, och sen vänder man sig om och fotar andra hållet –OJ, vad ljust och fint det är, (skrev hon lätt ironiskt).
Jag undrar jag, om dom på kommunen låtit en lyktstolpe ramla mellan stolarna (i detta fall, kanske i en vallgrav). Det ser ju ut som dom haft planer på att plantera en stolpe här, för detta finns fem meter ut från vår grindstolpe:
Ser ju definitivt ut som ett hål, lagom till en stolpe, och kabeln sticker upp ur hålet… men så där har det sett ut i snart två år nu, så det kanske vore dags att åtgärda hålet… eller stolpen eller vad dom nu har tänkt sig. Det är då inte speciellt kul varken för dom gående eller cyklisterna som färdas här i mörkret och inte heller för vår del, då man ska backa in på gården i totalt mörker och det kommer folk som varken har reflexer eller lampor tända.
Jag träffade ju Anna igår, vi åkte på Victoria och tog en macka där, då hon tyckte att ett glas vatten på ”Donken”, lät för billigt. Det var trevligt, om än tiden blev aningens för kort. Sedan åkte jag upp till mamma en stund innan jag fortsatte ner på Dressman, där jag köpte både skjorta, slips, och byxor till Åke. Jodå, ska det vara så ska det vara.
Hittade en tröja till mig själv, som jag tänkte ha på begravningen, jag noterade lite glitter på framsidan, men tänkte inte mer på det. Provade den där och jag tyckte den blev perfekt, när jag sen kom hem och provade den igen så får jag se vad det är för glitter… stjärnor. Alltså, till er som kanske missat det, så har jag skrivit att just stjärnor, får mig att tänka på pappa. Han var intresserad av stjärnor, och det är till och med så att han pratade om en viss stjärnbild då dom var här i augusti, han vänder sig till mig och frågar om jag vet vilken det är, och nu ska ni veta att jag kan absolut, ingenting om stjärnor, förutom Karlavagnen, den kan jag ta igen.
Och jag säger Cassiopeja, och det är just den han var ute efter. Vart jag fick det namnet ifrån den gången, har jag inte den minsta aningen om, men det gör att jag kanske ännu mer, förknippar just stjärnorna med honom. Önskar er alla en fin onsdag!
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Kan man ha någon nytta av björkar som kapats så där? De kan väl knappast hållas vid liv? Eller har de vaxat stumparna och hoppas på förgreningar? Vilket vansinne. Det blev ju en konstinstallation i alla fall.
  Vilken lämplig tröja du hittade till begravningen. Jag kommer ju inte iväg… men ska tända två ljus och tänka på både brorsan och din pappa på fredag. Kramar

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Marja Granqvist (2012-11-07 14:29)
  Nja, vi begriper inte vad dom håller på med, nu idag, har dom då i alla fall planterat en hel, taning björk, men inte i alla kratrar dom skapat. Vad snäll du är Marja, jag skickar en tanke till dig med, på fredag.

 3. Per

  Hej Maria,länge sedan igen.Har inte fått ihop kartan om vad som hänt,men skickar er en tanke på fredag. Ang björkarna så kan det kanske va blivande rondellbjörkar som gaddat ihop sig? eller kanske plogpinnar. Vänd dom upp och ned och plantera om dom,så kanske det tar fart på kommun. Ha de. Per

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Per (2012-11-07 15:32)
  Hahaa… ja, det vore ju nästan kul, nog skulle dom få något att fundera på, i alla fall. Det är min pappa som dött i en tragisk olycka, där han fick en järnbalk äver sig. Han dog 6 veckor efter olyckan och vi fick aldrig någon kontakt med honom, under den tiden… fruktansvärt. Han blev 66 år, och det är väl en sån här gång, man plötsligt blir medveten och påmind om sin egna dödlighet. Ha det gott!

 5. Tina

  Men så bedrövligt!!!
  Vad sysslas det med? Är det ngn ansvarig som ser dessa bilder och kan berätta arbetsplanen, jag vill veta vad som gäller för dessa pinnar till björkar!
  Går det att mejla dem vidare till ngn e-post på kommunens hemsida…
  Då kanske det kommer igång med ngn välbehövlig belysning oxå…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten