Det finns ogräs också :)

 

Igår tog jag vattenskålen med mig, Winstone i kopplet och gick en sväng förbi ”gammgården”, men där behagade ingen sitta ute så vi fortsatte bort till den så kallade hundtoan”, och sen gick vi hem.
Ullis kom förbi efter lunch och vi drack kaffe och surrade litegrann, hon tyckte att hon kunde komma hit en annan gång och ha en liten genomgång med mig i rabatten, haha, ja, hon kan sånt där, inte jag inte. Jag tycker nog att allt som är grönt och lever, är en blomma, men det har jag nu fått lära mig att det inte är… det finns ogräs också 🙂
Efter middagen kopplade vi släpen och åkte till Sunnanå, där vi haft Buicken, och det är svärmoras barndomshem, som nu ska säljas, och därför skulle Åke ta rätt på saker som han haft liggandes i ladugården. Motor, däck och annat skräp.
Winstone hakade förstås på och han trivdes som kossorna på grönbete, bokstavligt talat:
Åkes kusin Christian, var där, det är han som ärvt det stora huset, och han höll på rensa ut saker som skulle slängas. Jag dryftade mig till att fråga om han skulle behålla Kourbevare kvarnen (kaffekvarn) som Åkes moster visat mig ett flertal gånger, han frågade om jag visste vart hon hade den, plockade ner den och gav den till mig, vilken lycka 🙂 Nu ska jag prov-mala i den också, helt oanvänd är den och 70 år, blir den i år.
Sedan kollade vi in i Åkes mormor och morfars hus, som står på tomten, och där fanns lite småsaker kvar.
Sen tackade vi för oss och åkte hem, och det var den dagen det. Jag jobbar eftermiddag idag så nu ska jag fixa middag, innan jag gör nåt annat. Ha en fin torsdag, allihop!
Etiketter:

9 kommentarer

 1. Theresé Hällsten

  1905 tillverkade Gustaf Oscar ”Slekafot” Bergström, morfars och faktiskt mormors släkting, den första Kuorbevarekvarnen till sin fru Gustafva.
  Just denna tillverkades nog av Oscars barnbarn, Per Martin Bergström, son till Viktor Manfred Bergström.

  För att få lite perspektiv på hur det hänger ihop, så var Oscar bror till gammelfarfar Johans morfar Per Johan Bergström född 1846.
  Oscar och Johans farfar och farmor, Per Andersson Bergström och Eva Andersdotter, fick åtminstone 12 barn, varav tre kan härledas nedåt till oss. Två av dessa blev mammor på mormors sida. (Per och Eva var nämnligen morföräldrar till den första Hällsten som råkade vara gift med sin kusin där så klart Per och Eva också var morföräldrar.)

  Jag ska rita upp det någon gång så du ser lite lättare…

  Denna kvarns tillverkare dog dock mellan jul och nyår 1998.

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2013-05-23 08:35)
  Jag kom ihåg den där slekafoten och att han skulle ha med kvarnen att göra. Tur att du håller ordning på detta. Får skriva ut infon och sätta fast under kvarnen tror jag 🙂

 3. Marcus

  Jag har en kaffekvarn tillverkad av Gustaf Oskar Bergström till salu ifall nån är intresserad
  Det är den första generationen av kvarnar, ca 100 år gammal

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jag lägger ut din kommentar och kan lägga upp det i mitt inlägg imorgon, om du vill?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.