Chokladsås

Theresé ringde och ville ha ett recept på världens godaste chokladsås som vi gjorde då jag tillfälligt jobbade i köket på ett dagis, för fjortonhundrafemtielva år sedan. Här kommer det, varsågoda:

½ dl mjölk

1 msk cacao

5 msk socker

50 gram Bregott

Lägg allt i en kastrull och låt sjuda några minuter, klart!

Serveras ljummen till, förslagvis vaniljglass, underbart!

Och givtevis, receptet kan ju med fördel göras till en dubbelsats och såsen som blir över kan sparas i kylskåpet.

6 kommentarer

  1. Tina

    Hola! Tänk, jag behövde nu ett recept på chokladsås med Bregott, eftersom jag hade kvar en skvätt av både det och av grädde(jag vet, det står mjölk i ditt recept, men…) Googlar, letar, skriver olika men nej, inget recept med just Bregott som en av ingredienserna. Så kom jag på att skriva chokladssås och maria lundmark hällsten. Se där! Äntligen kom det fram. Nu har jag sparat receptet i en mapp i min mejlkorg!

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Aha, jag läste översta raden och gjorde mig beredd att gå och kolla recept pärmen 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten