Jag fattar nada???

Jag gick ut hårt igår och började röja i vår garderob… fattar inte vart allt kommer ifrån, seriöst. Jaja, visst, Åke skulle ensam kunna fylla en garderob med alla hans T-shirts och kepsar som han får från höger och vänster, från alla företag han är in på under dagarna, men nu har jag tagit undan 75% av alltihop, det åkte ner i källaren och får stanna där tills han behöver fylla på.

Hittade den fantastiskt roliga t-shirten som han fått från sitt jobb och alltså hallå…hahaa… visade upp den för Nicco, som här visar den för er, och jag med:

087 092

Fattar ni att en lastbils chaufför ska ha den, Nicco vägrar, den är för liten och hon är inte speciellt rund om magen, kan tilläggas. Nog vet vi att det finns små människor som kör lastbil, men det där var faktiskt skratt retande, jag trodde först att dom hade barnstorlekar och han hade tagit hem en tröja åt Sally… för reklamens skull, men tydligen inte.

Nå, nu när jag ändå är inne på det här med storlekar, jag tog en prenumeration på en tidning och i utbyte skulle jag få en fin jacka, eftersom jag tillhör den större typen människa så valde jag XL, tror ni jag kan ha den?

Tillåt mig asgarva… den kan Nicco ha, om hon sätter på en tjocktröja under. Vad håller dom nu på med, då det gäller storlekar, jag fattar nada. Vet att Oprah Winfrey sa, för flera år sedan, att dom ändrade storlekarna, så att en 48, fick heta 46, allt enbart för att vi människor av världen inte skulle bli så upprörda över att vi drog så stora storlekar, utan då kunde en som använde just 48, plötsligt komma sig i en 46:a… jättebra va. 

Men då måste jag ju få fråga vad som nu flugit i huvudet på storleksbestämmarna??? Ska en som normalt har XS eller S, nu börja kolla på L eller XL, och vad ska isf en som har XL, hitta för nåt som passar??? Ojoj… vilka påhitt!

Det var -20.3 grader igår kväll, då jag gick i säng, och kändes mig tacksam att Åke hittat och satt fast timern till motorvärmaren, annars brukar jag gå ut då jag stiger upp, och sätta i kontakten, men då hinner den bara gå i en dryg timme, kändes som om det kunde behövas lite längre tid i morse. Nåja, det var ”bara -13.9 då jag steg upp, så det har då vänt. Önskar er alla en toppen måndag!

 

Etiketter: , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  Visst är det galet det där med storlekar?

  På Bikbok tex, där är jag en Large (!!) fast jag egentligen är en ganska lagom small. På sin höjd en medium beroende på vad det är för plagg!

  Som sagt… världen är galen och totalt SKEV!!

 2. Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

  Ja exakt… dom skulle ju kunna ha XS, S, M osv till mindre personer,och sätta en siffra framför eller nåt sånt… ja jag vet inte.

 3. Inga-Britt Gustavsson

  Jag måste tala om att jag före pensioneringen hade syatelje i många år , och det här med kvinnor och storlekar är en historia för sig .
  När jag sydde upp plagg kunde man ju rätta sig efter deras kroppsmått . Värre var det när dom kom in med för trånga kläder och ville ha hjälp med att förstora plagget .
  HJÄLP , säger jag bara …… – ”Men jag har ju alltid haft den storleken ” , hette det . ( kanske 30 år tillbaka i tiden ).
  Men , skämt åsido .. det här med ändring av storlekar . När det kom hette det att det skulle anpassas till att gälla samma inom EU .
  Men , jag håller med … kläderna har krympt , före tvätt !

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Haha… ja det kan jag tänka mig, det är lätt att vilja skylla på annat och försöka blunda för faktum 🙂 Men idag är det inte lätt att hitta ”rätt” storlek, även om det är samma märke.

 4. Tina

  Håller med, jag blir så beklämd när det gäller storlekar sedan ett bra tag tillbaka. Minns att det skulle ändras, men inte åt vilket håll… Man borde se till att få uppsytt efter sin egna storlek…Vore något, det! Ett par jeans, en kjol (eller hur Maria, en kjol 😉 ), en kavaj, en skjorta. Det kan räcka för mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten